"Britanija će završiti kao kolonija EU"

Autor:

Boris Džonson, od danas bivši ministar spoljnih poslova Velike Britanije, upozorio je da će "Britanija završiti kao kolonija Evropske unije".

0
A- A A+

Džonson je to izjavio nakon što je danas podneo ostavku, a nakon što je vlada objavila planove o bliskim trgovinskim odnosima s tim blokom i nakon što istupi iz njega iduće godine.

"Zaista srljamo ka statusu kolonije - i mnogi će se boriti za ekonomsku ili političku korist tog posebnog aranžmana", naveo je Džonson u svom saopštenju o ostavci, u koji je imao uvid politički vebsajt "Gvido Foks" (Guido Fawkes).

Kriza u Britaniji: Premijerka ostala sama...

Džonson je danas podneo ostavku zbog plana premijerke Tereze Mej o Bregzitu, koji podrazumeva da Britanija ostane prilagođena propisima EU o fabričkim proizvodima.

On je treći ministar koji je u poslednja 24 sata podneo ostavku i odlučio da napusti vladu, a ne da podrži plan premijerke Tereze Mej o Bregzitu.

"Ovog popodneva, premijerka je prihvatila ostavku Borisa Džonsona kao ministra spoljnih poslova. Uskoro će se znati ko će ga zameniti. Premijerka se zahvaljuje Borisu na njegovom radu", saopštio je portparol Dauning strita.

Džonson je i bivši gradonačelnik Londona, na toj funkciji zamenio ga je laburista Sadik Kan.

Ostale vijesti