• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić uzeo 148 miliona: "Nisam sanjao ovaj ugovor"

Autor mondo.rs

"Uvek mi je bio najveći san da se zabavim. I da pobeđujem", rekao je srpski centar dok je potpisivao novi ugovor sa Denverom.

U skladu sa najavama, Nikola Jokić (23 godine, 208 centimetara) doputovao je tokom vikenda u Denver i potpisao maksimalni ugovor koji su Nagetsi mogli da mu pruže.

Ponudili su mu saradnju na pet godina i 148 miliona dolara!

Nakon što je prihvatio najveću zaradu koji je neki srpski košarkaš stekao ugovorom, Jokić je stavio potpis na papir i zajedno sa saigračem Vilom Bartonom (četiri godine, 54 miliona) produžio saradnju sa franšizom u kojoj je u poslednje dve godine postao jedan od najboljih ofanzivnih centara u ligi.

Posle sezone u kojoj je bivši igrač Mege prosečno postizao 18,5 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistenciju po meču, rukovodioci Denvera nisu dugo razmišljali pre nego što je "razbili kasicu" i dali mu sve što su mogli, sa jasnom idejom da oko njega grade tim i sudbinu franšize.

"Kada sam bio mlađi nije mi bio san da potpišem veliki ugovor ili nešto slično. Sanjao sam da se zabavim i da osvajam šampionsko prstenje. Ugovori su veliki deo košarke, ali pobeđivanje je najvažnija stvar. Ugovor nije samo moje postignuće, već i moje porodice, moje braće, moje devojke... Svih mojih bivših trenera, mog agenta, svih prijatelja koji su me podržali u važnom trenutku. Naravno, zahvaljujem porodici Kronke, treneru koji mi je pružio šansu...", rekao je Jokić i rekao da će cilj Denvera biti da pobeđuje i da igra u plej-ofu.

Novinari su ga pitali koliko mu je Denver postao važan?

"Video sam prošle godine da navijači dolaze, zaista je dobro imati šestog igrača na terenu, dobar je osećaj igrati u punoj dvorani. Srećan sam, ovde svi pokušavamo da donesemo radost i zabavu navijačima Nagetsa. Nadam se da ćemo biti dobri".

Jokić je član Nagetsa od 2015. i ovim ugovorom je vezao svoju sudbinu za taj grad i za taj tim. Kao i oni za njega. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC