• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković zadovoljan formom, ne zamera organizatoru

Autor mondo.rs

Nekada najbolji teniser sveta ne želi da razmišlja o stvarima koje ne može da promeni, ali mu je drago što je meč protiv Hačanova uspeo da privede kraju u ponedeljak uveče.

Kako turnir odmiče, Novak Đoković sve više izgleda kao "onaj stari", kakvog smo mesecima čekali da vidimo posle duge pauze zbog operacije lakta.

U ponedeljak se plasirao u četvrtfinale Vimbldona pobedivši Karena Hačanova rezultatom 6:4, 6:2, 6:2, a mnogi elementi u njegovoj igri - recimo forhend - funkcionisali su savršeno.

"U poslednjih mesec i po dana osećam da je nivo moje igre blizu onoga što želim i onoga na šta sam navikao", izjavio je Novak.

"Bila je operacija, pa promena reketa, promena načina na koji serviram... Na sve sam to morao da se adaptiram i dugo se nisam osećao ugodno na terenu. Tako je bilo u Indijan Velsu, u Majamiju, u jednom delu sezone na šljaci. Morao sam da se vratim osnovama i da napornim treningom, sa što više udaraca, ponovo steknem taj osećaj", dodao je on.

Psihološki aspekt takođe dolazi "na svoje".

"Godinama sam bio Top 3 igrač i osećao sam se neobično kada nisam uspevao da pružam igre za kakve znam da sam sposoban. Bilo je frustrirajuće, da budem iskren. Ali, morao sam da verujem u proces. Taj proces i dalje traje, ali u poslednje vreme stvari izgledaju mnogo bolje", naglašava Đoković.

Njegov meč protiv Hačanova bio je poslednji na programu na terenu broj 1 i zbog trajanja prethodnih mečeva je lako moglo da se desi da bude prekinut zbog mraka (kao duel Del Potra i Simona, pri 2:1 u setovima), ili da se kompletno pomeri za utorak.

Bio bi to četvrti Vimbldon zaredom na kome bi se jedan Đokovićev meč protegao na dva dana, zbog mraka ili kiše.

"Kada sam video ko sve igra pre mene, očekivao sam dug dan, ali zašto trošiti energiju na nešto što ne možeš da promeniš? Prihvatio sam stanje stvari, držao se svoje rutine i spremao se kao da ću igrati, iako sam znao da postoji rizik odlaganja. Jako mi je drago što sam pobedio u tri seta, pre mraka", prokomentarisao je Đoković, a preneo "Sport klub".

On je dodao da se nada da će naredne mečeve igrati na Centralnom stadionu i da ne smatra nepoštovanjem organizatora to što je ponovo mogao da se nađe u hendikepu.

Poređenja radi, njegov sledeći protivnik, Kei Nišikori, završio je meč pre nego što je Novak počeo svoj. S obzirom na to da je četvrtfinale zakazano za sredu, jasno je ko bi imao kvalitetniju pripremu, da je Đoković morao da izađe na teren i u utorak.

PAROVI ČETVRTFINALA (sreda od 14.00):

(1. nosilac) Rodžer Federer - (8) Kevin Anderson
(9) Džon Izner - (13) Miloš Raonić
(12) Novak Đoković - (24) Kei Nišikori
(2) Rafael Nadal - (5) Del Potro ili Simon

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC