• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje! Zvezda odletela u Letoniju

Autor mondo.rs

Crveno-beli otputovali u Rigu na prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

 Počinje! Zvezda odletela u Letoniju Izvor: MONDO/M. Milojević
Letom u 10 časova, fudbaleri Crvene zvezde uputili su se ka Rigi, gde će u sredu od 18.00 (19 po lokalnom) igrati protiv Spartaksa prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona (prenos na TV Arena Sport 1).

Iako je rival crven-belih iz Jurmale, letovališta 40 kilometara udaljenom od prestonice Letonije, zbog boljih uslova igraće se na stadionu rivalskog Skonta, značajno većeg kapaciteta (9.500 naspram 2.500).

Ovo je drugi put da Zvezda gostuje u Letoniji. Prethodno je to bilo 2011, kada je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope savladan Ventspils 2:1. Potom i 7:0 u Beogradu.

I MONDO u Rigi

Novinar našeg portala, Jovan Terzić, biće sa Zvezdinim fudbalerima u Letoniji i izveštavati vas o svim zanimljivostima vezanim za duel crveno-belih i Spartaksa.

I sada se ne očekuje težak posao za beogradski tim, ali jasno je da će izabranici Vladana Milojevića ulogu favorita morati da potvrde na terenu.

Zvezdin trener na put je poveo sledeće igrače: Milan Borjan, Zoran Popović, Filip Stojković, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Miloš Degenek, Srđan Babić, Milan Rodić, Nenad Milijaš, Branko Jovičić, Nenad Krstičić, Dejan Meleg, Lorenco Ebisilio, Nemanja Milić, El Fardu Ben, Nemanja Radonjić, Milan Jevtović, Nikola Stoiljković, Milan Pavkov i Dejan Joveljić.

Sa spiska putnika iznenada je ispao Aleksandar Pešić, koji je otputovao u Saudijsku Arabiju na završne razgovore o transferu, o čemu smo već pisali, dok je Miloš Degenek posle potpisivanja ugovora licenciran u "minut do 12".

Spartaks je ekipa koju sa klupe vodi 46-godišnji Rus, Aleksandar Grišin, nekadašnji trener omladinaca CSKA Moskve i omladinske reprezentacije Rusije.

Reč je o mladom klubu, osnovanom pre samo 11 godina, koji je ime dobio po svom gazdi, Spartaksu Melkutjanu.

U svom sastavu ima trojicu Srba - Aleksandra Kosorića, Marka Simića i Nikolu Kovačevića. Ipak, prva zvezda je Aleksej Višnjakovs, kapiten reprezentacije Letonije i najbolji strelac tima.

Loše vreme

Crveno-bele u Letoniji očekuje vreme slično beogradskom - prohladno za ovo godišnje doba i kišovito. Maksimalna temperatura ovih dana ide do 25 stepeni, a minimalna je oko 12. Kiša često pada, videćemo hoće li je biti i tokom utakmice.

Prošle sezone je osvojena druga titula u istoriji, ali uzastopno, dok će klubu iz Jurmale ovo biti ukupno četvrta godina da nastupa u Evropi.

Prethodno je Spartaks uspeo da eliminiše podgoričku Budućnost (sezona 2015/16), ali ga je zatim zaustavila Vojvodina (1:1, 3:0). Potom je ekipa ispadala već na prvoj prepreci - od Dinamo Minska i, pre godinu dana, Astane.

Prvenstvo Letonije je u toku, a Spartaks posle 14 odigranih utakmica zauzima tek četvrto mesto, sa velikih 11 bodova zaostatka za vodećim RFS, koji ima i meč manje.

Sve osim ubedljivog prolaza Zvezde biće veliko iznenađenje, ali sačekajmo. Revanš je 17. jula u Beogradu (20.30).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC