• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron prihvatio novi izazov

Autor mondo.rs

Najbolji košarkaš planete stavio je potpis na četvorogodišnji ugovor sa Los Anđeles Lejkersima, vredan 153,3 miliona dolara.

Lebron Džejms stavio je svoju seriju od osam uzastopnih nastupa u finalu plej-ofa na do sada najozbiljniji test.

On je od 2011. do 2014. igrao za titulu sa Majami Hitom, a od 2015. do 2018. sa Klivlend Kavalirsima.

Tri puta je uspeo da ostvari konačan cilj (2012, 2013, 2016), ali nijednom nije bilo iznenađenje što je njegov tim bio najbolji na Istoku i tako stekao pravo da izazove gigante sa Zapada, poput Golden Stejta, ranije San Antonija, Oklahome i Dalasa.

Sada, kada je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Los Anđeles Lejkersima, Džejms će imati znatno teži zadatak.

Igraće u istoj konferenciji sa aktuelnim šampionima, koji su ekipi iz minule sezone dodali Ol star centra Demarkusa Kazinsa, tu je i Hjuston predvođen Džejmsom Hardenom i Krisom Polom, Oklahoma sa Raselom Vestbrukom i Polom Džordžom, sve bolji Entoni Dejvis i Nju Orleans, defanzivno orijentisana i čvrsta Juta, uvek ambiciozni Portland...

Džejmsa je u Los Anđelesu dočekao mlad i perspektivan tim (Ingram, Bol, Kuzma), kome se ne daje mnogo šansi da odmah uskoči u borbu za najviši plasman, pa stoga ovih dana nema pompe kao kada je "Kralj" 2010. odlazio u Majami, ili kada se posle četiri godine vratio u Klivlend.

"Lebron je poseban igrač, koji voli da se takmiči, veličanstven lider. Interesuju ga samo pobede i kako da njegovi saigrači budu uspešni. Svi u timu su uzbuđeni što smo doveli igrača sa devet nastupa u NBA finalu. To je veliki korak ka povratku Lejkersa u plej-of i u finale", naveo je u saopštenju Irvin "Medžik" Džonson, predsednik košarkaških operacija slavne franšize.



Posle Džejmsa, kao slobodni agenti su "jezerašima" pristupili Ražon Rondo (Nju Orleans), Lens Stivenson (Indijana) i Džavejl Mekgi (Golden Stejt).

Lejkersi su sa 16 osvojenih titula druga najtrofejnija NBA franšiza, iza Boston Seltiksa sa 17, ali poslednjih pet sezona su bili daleko od prvih osam na tabeli Zapada.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC