• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tifozi slave, ali ne i radnici Fijata

Autor mondo.rs

"Od Ronaldovog transfera svi bismo mogli da dobijemo povišicu od 200 evra."

Transfer veka – prelazak Kristijana Ronalda iz Real Madrida u torinski Juventus svakako je najbitnija fudbalska vest, mimo Mundijala. Međutim, zbog iznosa od 105 miliona evra, ova novost zadire duboko i u domen ekonomije.

Zato se španska Marka zapitala odakle Italijanima pare za Ronalda. Odgovor je stigao od Frančeska Marina, zamenika direktora torinskog dopisništva italijanske državne televizije RAI, koji je potvrdio da je bilo razgovora između Juventusa i Fijata oko dovođenja Ronalda.

A gde je Juventus, tu je i Fijat jer porodica Anjeli ima skoro 30 odsto akcija Fijata, a i većinski je vlasnik torinskog tima (63,77 odsto akcija).

Pored transfera, priča se da bi Ronaldo mogao da postane i ambasador brenda i to za dodatnih 30 miliona evra.

Međutim, radnici Fijata nisu baš presrećni zbog svega ovoga.

"Posle Iguaina(ugovor od 90 miliona evra), Kristijano Ronalno? A radnici Fijata nisu dobili povišice poslednjih 10 godina. Sramota", rekao je Đerardo Đanone, radnik Fijatove fabrike u okolini Napolja. "Od Ronaldove plate svi bismo mogli da dobijemo povišicu od 200 evra. A zbog inflacije mi smo izgubili 10,7 odsto u tom periodu što nam nikad nije nadoknađeno. FCA potroši svake godine 126 miliona evra na sponzorske ugovore, od čega 26,5 miliona za Juventus."

S obzirom gde radi, gospodinu Đanoneu Juventus verovatno nije na srcu, šta više. Ostaje da se vidi reakcija drugih radnika Fijat Krajslera širom Italije.

Postavlja se i pitanje šta će Ronalno voziti ako postane ambasador brenda. Neki "ferari" (već ima "F12tdf") ili ipak nešto bliskije Fijat Krajsler Automobilima, poput "Alfi" sa "kvadrifoljo" oznakom?

Da ste na Ronaldovom mestu koji biste FCA automobil vozili? Pišite nam u komentarima...

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC