• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sabirni Centar najbolja predstava u Jajcu

Autor mondo.ba

Na festivalu 37. Pozorišne/kazališne igre BiH Jajce 2018, koji je održan od 1. do 9. jula, "Sabirni centar" autora Dušana Kovačevića, u režiji Marka Misirače, osvojio je tri nagrade, uključujući i nagradu za najbolju predstavu u cjelini.

Odlukom stručnog žirija Festivala u sastavu: Strajo Krsmanović, Irina Dobnik i Adnan Lugonjić, predstava "Sabirni centar" je proglašena najboljom u cjelini, kostimograf NPRS Jelena Vidović je dobila nagradu za najbolju kostimografiju u predstavi "Sabirni centar", a Ivan Velisavljević je dobio nagradu za najbolju dramaturgiju, za predstavu nastalu u koprodukciji Narodnog pozorišta Republike Srpske i Pozorišta Prijedor.

"Moja saradnja sa glumcima Narodnog pozorišta RS i Pozorišta Prijedor zaista je nešto više od obične saradnje na relaciji glumac-reditelj. Sada se već toliko dobro razumijemo i volimo da ova dva ansambla i ja nekako uvijek čestito ulazimo u svaki naredni projekat i sa radošću i ljubavlju ga stvaramo. Dokaz da naša saradnja funkcioniše su uspješni repertoarski i festivalski životi predstava "Djelidba" (Pozorište Prijedor) i "Sinovi umiru prvi" (NPRS). Koprodukciona predstava "Sabirni centar" je nekako prirodno došla do realizacije i igra se na radost publike", rekao je režiser.

Misirača je naglasio da se nada da će jajačke Igre nastaviti svoj život i bogatiti našu pozorišnu scenu

"Veoma sam počašćen nagradama u Jajcu i zaista nam svima u ekipi "Sabirnog centra" i upravi Narodnog pozorišta Republike Srpske znače baš nagrade na ovom Festivalu jer je tema naše predstave i ono čime se predstava bavi bliska onome što je Jajce bilo i što jeste. Otvaranje teme naše prošlosti i odnosa prema njoj i tekovinama NOBa ima dubokog smisla u ovoj sredini i drago mi je da je žiri to prepoznao i hvala im na tome. S obzirom na moje dugogodišnje prisustvo na ovom Festivalu u raznim pozicijama kao selektor, član žirija te učesnik", rekao je Misirača.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop