Sarajevo otvara sezonu u Jerevanu

Autor:

Fudbaleri Sarajeva danas će odigrati prvu zvaničnu utakmicu u takmičarskoj sezoni 2018./19.

Sarajevo otvara sezonu u Jerevanu Foto: Vedran Ševčuk/MONDO

U okviru 1. pretkola Evropa lige Sarajevo gostuje u Jerevanu ekipi Banants.

Pripreme za sezonu trajale su 25 dana, prva faza obavljena je u Trening centru u Sarajevu dok je drugi dio priprema obavljen u Rogaškoj Slatini gdje je ekipa odigrala tri prijateljske utakmice i ostvarila sve tri pobjede, protiv Rabotničkog, Triglava i Voždovca.

U taboru FK Sarajevo vlada dobra atmosfera uoči prve zvanične utakmice u sezoni i svi se nadaju dobrom rezultatu uoči revanša u Sarajevu koji je na rasporedu 19. jula.

Za prvu utakmicu u Armeniji konkuriše 18 igrača: Pavlović, Tucaković, Hebibović, Hodžić, Adukor, Mujakić, Stanojević, Rahmanović, Ahmetović, Velkoski, Šišić, Halilović, Resić, Šabanović, Tatar, Šofranac, Handžić i Mustafić, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Sva četvorica sudija današnje utakmice dolaze iz Norveške. Glavni sudija je Rohit Sagi, dijete roditelja iz Indije koji je rođen u Norveškoj prije 26 godina i ovo će mu biti prva utakmica koju će suditi u svojoj karijeri u okviru Lige Evrope. Njegovi pomoćnici biće Morten Jensen i Geir Isaksen dok je četvrti sudija Espen Eskas.

Utakmica Banants - FK Sarajevo igra se od 15.30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Ostale vijesti