Banjaluka: Ovog ljeta "zip lajn" iznad Vrbasa!

Manifestacija "Ljeto na Vrbasu" ove godine biće održana od 22. do 29. jula i donosi brojne novitete i atraktivne sadržaje.

0
A- A A+

Prvog dana, 22. jula, ova 65. manifestacija po redu, počeće skokovima sa Gradskog mosta, a uveče će biti organizovana svečana ceremonija otvaranja na plaži kod dvorane "Obilićevo". Takođe, na tvrđavi Kastel će biti kino na otvorenom.

"Zamišljeno je drugačije, te će to veče biti održan ples pod zvijezdama u saradnji sa plesnim klubom 'Gema' i još nekim klubovima. Biće interesantno, jer nećemo imati samo zvaničan program nego da učestvuju svi prisutni. Dres kod biće 'crno-bijelo', pa se svi mole da dođu u takvoj kombinaciji. Mislim da je ovo lijep i lepršav način da obilježimo ovu manifestaciju", poručila je direktorica Turističke organizacije Banjaluka Irena Radivojević.

Jovan Narančić iz plesnog kluba "Gema" je objasnio da ove godine proslavljaju 30 godina postojanja, pa je ovo još jedan način da to obilježe.

"Cilj je da se animira publika i pokažu kako izgleda ples na otvorenom, pa će biti održane radionice salse, bachata i argetinskog tanga. Prije toga će profesionalci pokazati svoje plesne sposobnosti. Pozivamo da nam se svi pridruže i da plešemo zajedno na otvorenom", istakao je Narančić.

Prvog dana manifestacije biće upriličen još jedan novitet, a koji će trajati sve do 29. jula, a ako interesovanje bude velikom i duže.

U pitanju je "zip lajn", pa će se svi zainteresovani moći spuštati užetom iznad Vrbasa dužinom od oko 80 metara.

Ljeto na Vrbasu Foto: Mondo/Brankica Spasenić

Tokom "Ljeta na Vrbasu" biće organizovani i sportovi za dječake i djevočice, sa ciljem da se Banjalučanima upotpuni odmor ukoliko ostaju u gradu. Od sportova organizovaće se fudbal, basket i odbojka na pijesku u kompleksu bazena Akvana.

"Biće otvoreni i dani ronjenja, da svi građani okuse kako je roniti sa profesionalnom opremom, da stave ronilačka odijela i vide kako je tako roniti. Biće i škola sportsko-rekrativnog ronjenja za djecu i roditelje. Osnovno je da budu plivači, a sve drugo će ih naučiti profesionalci", kazao je turizmolog iz TOBL-a Zoran Sanković.

U sklopu "Ljeta na Vrbasu" organizovaće se i festival elektronske muzike, kao i neizostavna tradicionalna trka dajak-čamcima, a start će biti na plaži Abacija.

Vladimir Kuvalja je poručio da "Ljeto na Vrbasu" više nije samo događaj lokalnog karaktera, nego i međunarodni događaj.

"Nadam se da će svake godine biti sve veći", dodao je Kuvalja.

Ostale vijesti