• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo, Nole: Polufinale!

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser nadigrao je Keija Nišikorija i posle četiri seta zabeležio petu pobedu na Vimbldonu 2018.

Novak Đoković osmi put u karijeri je u polufinalu Vimbldona!

Najbolji rezultat u 2018. godini, nakon povratka na teren posle šest meseci pauze, ostvario je pobedivši Keija Nišikorija rezultatom 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:2, 6:2!

U polufinalu, zakazanom za petak, sastaće se sa boljim iz duela Rafael Nadal (2. nosilac) - Huan Martin Del Potro (5).

Novak je do 14. trijumfa iz 16 susreta sa Nišikorijem, a čak 12. zaredom, stigao posle dva sata i 35 minuta igre, uz samo jedan krizni period, sredinom meča.

Japanac je u drugom setu napravio odlučujući brejk za vođstvo od 3:1, a sličnim putem mogao je da krene i treći deo meča, u kome se Novak pri 2:2 u gemovima našao u "rupi" od 0:40!

Tada je pokazao onaj stari, šampionski karakter i sa četiri osvojena poena zaredom zaustavio protivnika, koji je u tim trenucima sigurno osećao da prvi put može među četiri najbolja na londonskoj travi.

Šanse propuštene u tom gemu za Nišikorija su predstavljale početak kraja.

Đoković ga je "brejknuo" dva puta zaredom (6:2), poveo sa 2:1, a izgubljeni gem na startu četvrtog seta samo ga je opomenuo da ne sme da popušta.

Odmah je uzvratio, pa četvrtim uzastopnim brejkom, za 3:1, praktično "ispisao" konačan ishod, jer Nišikori do kraja nije uspeo da mu zapreti iole ozbiljno.



Novak je ovom pobedom na neki način "zatvorio krug", s obzirom na to da je najteži deo njegove seniorske karijere počeo baš na Vimbldonu pre godinu dana, kada je predao četvrtfinalni meč Tomašu Berdihu zbog problema sa laktom.

Ispostavilo se da se time i oprostio od tenisa na duže vreme, a povratak je, kao što znamo, bio mukotrpan i "prošaran" porazima zbog kojih su mnogi sumnjali da će se nekada najbolji teniser sveta ikada vratiti na nivo od pre povrede.


Naravno, ovo polufinale nije "palo s neba", već je Nole poslednja dva meseca u kontinuitetu igrao dobro, postepeno vraćajući i udarce i samopouzdanje. Pre Vimbldona je igrao finale Kvinsa, četvrtfinale Rolan Garosa i polufinale Rima. Verujemo da sada može i do prvog trofeja posle Istborna 1. jula prošle godine!


TOK MEČA

ČETVRTI SET

5:2 -
Još samo jedan gem deli Novaka od osmog polufinala Vimbldona u seniorskoj karijeri.

4:2 -
Nišikori čuva nadu u preokret, tako što je uzeo prvi gem na svoj servis u ovom setu.

3:1 - Na Centralnom terenu Đoković preuzima kontrolu, drugim uzastopnim brejkom.

- Kevin Anderson u meču protiv Federera uspeva da smanji na 2:1!
Južnoafrikanac je pri rezultatu 4:5 spasao jednu meč loptu, zatim napravio brejk i preokrenuo na 6:5, pa u narednom gemu posle 0:40 "vezao" pet poena i dobio set. Da li je to branilac titule posustao ili samo zapao u kraću krizu?

1:1 - Uzvraća Novak!
Ovaj set opet kreće "od nule".

0:1 -
Nije Đoković uspeo da furioznom završnicom trećeg seta slomi otpor Nišikorija. Protivnik odmah pravi brejk i ističe kandidaturu za izjednačenje na 2:2.

TREĆI SET

6:2 - Nije izdržao pritisak Japanac. Đoković je poveo 30:0, a onda je stigao i do dve brejk šanse, od kojih je iskoristio odmah prvu. Posle tačno dva sata Novak Đoković vodi 2:1 i set ga deli od polufinala.

5:2 - Potvrđuje Novak brejk i Nišikori je sada pod velikim pritiskom - servira za ostanak u setu.

4:2 - BREJK NOVAKA! KONAČNO! Iskoristio je to što je Nišikori malo "potonuo" nakon što je na njegov servis propustio tri brejk lopte. Đoković koristi tek treću od ukupno devet brejk šans. Nakon toga usledio je i karakterističan uzvik.

3:2- Đoković je na početku gema na svoj servis odigrao daleko ispod svojih mogućnosti, što je Nišikoriju donelo tri vezane brejk lopte. A onda je krenuo težim putem da bije bitku da protivniku opet ne omogući da se rezultatski odlepi. I uspeo je u tome...

2:2 -
Nišikori je tražio lekarsku pomoć zbog problema sa desnom rukom, koja mu je zavijena, a Novak opet ne koristi prilike. Imao je Đoković novu brejk priliku, prvu u trećem setu, ali je opet nije iskoristio.

2:1 - Đoković je oba gema na početku trećeg seta dobio "sa nulom", ali i Nišikori je siguran jer je u jedinom u kojem je on bio na servisu rivalu prepustio samo jedan poen.

DRUGI SET

3:6 -
Đoković je uspeo na kratko da produži set, ali je Japanac na svoj servis kompletirao "misiju" i stigao do izjednačenja posle sat i 21 minut igre.

Federer vodi 2:0 protiv Andersona (6:2, 7:6), a drugi set rešio je tek u taj-brejku (7:5) i to nakon što je izgubio prvi put gem na svoj servis na ovogodišnjem Vimbldonu.

2:5 - Posle lagano potvrđenog brejka Nišikorija i Đoković je "sa nulom" rešio naredni na svoj srvis, a onda je u ponovo "pritisnuo" rivala. Pokušao je Novak da "razvuče" igru Japanca, ali je uporni i brzi protivnik pronašao način da odgovori na napad i zadržao visoku prednost dobivši gem "na razliku".

1:3 - BREJK Nišikorija! Novak je propustio četiri brejk šanse, a Nišikori je iskoristio prvu u drugom setu i povećao je vođstvo. Đokovića ne služi dobro servis, nervozan je, a Japanac je dobro reternirao, vrebao svoju šansu i odmah je materijalizovao.

1:2 - Novak je gem na svoj servis dobio ekspresno, ali je onda opet propustio veliku priliku, i to ne jednu, nego tri da napravi brejk. Imao je na servis Japanca 40:0, ali mu je dozvolio da se vrati. Nakon toga bacio je reket o zemlju, nakon čega je dobio opomenu sudije.

0:1 - Više od 10 minuta trajao je prvi gem u drugom setu na servis Nišikorija, u kojem je Novak imao brejk loptu, ali je nije iskoristio.

PRVI SET

6:3 - Đoković dobija prvi set posle 37 minuta. Imao je Novak problema sa servisom, što je Kei iskoristio i stigao do izjednačenja (od 15:40 do 40:40), ali je onda sa dve "bombe" u finišu definitivno rešio prvi set u svoju korist.

5:3 - Novi BREJK Đokovića! Nišikori je napravio seriju grešaka iz bekhenda, jer je "kaskao" u svakom poenu, što je Novak vešto iskoristio i stigao na korak od osvajanja prvog seta.

4:3 - Nišikori je potvrdio brejk, uprkos tome što ga servis nije baš najbolje služio. Ni Novak nije blistao na svoj servis, a sunce mu je dodatno zadavalo problem, ali je uprkos tome uspeo da zadrži taj korak ispred Japanca. U isto vreme igra se i meč Federer - Anderson, a Švajcarac je brzo i ubedljivo dobio prvi set, uz dva brejka (6:2) posle samo 27 minuta igre.

3:2 - Japanac odmah vraća brejk. Vrlo je živo, ali igra se i veoma atraktivno, a Đoković nije dugo imao prednost. Novakove dve greške iz bekhenda omogućile su Nišikoriju da stigne do prednosti (40:15), a onda je napravio i prvu duplu grešku, koja ga je koštala gema.

3:1 - Đoković prvi pravi brejk! Odlični riterni omogućili su Novaku da odmah "pritisne" Japanca, a sjajna kretnja da iskoristi drugu brejk loptu i to tako što je lopta "liznula" liniju i prevarila Nišikorija.

1:1 -
Na startu meča Novak i Kei dobijaju gemove u kojima su bili na servisu i to lagano. Obojica izuzetno motivisani i vrlo aktivni od početka.

Igrači su izašli na teren i zagrejali se, a Novak prvi servira.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC