• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Minimalan poraz Zrinjskog u Trnavi

Autor mondo.ba

Mostarski Zrinjski izgubio je od Spartaka u Trnavi minimalnim rezultatom 0:1 (0:0) u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

 Spartak Trnava - Zrinjski, kvalifikacije za Ligu šampiona 1:0 Izvor: Samir Cacan/MONDO

"Plemići" nisu dobro počeli evropsku priču!

Trostruki uzastopni šampion Bosne i Hercegovine poražen je u Slovačkoj minimalnim rezultatom, a sve što je bilo vrijedno pomena na susretu koji je zbog kazne UEFA odigran pred praznim tribinama dogodilo se u drugom poluvremenu.

Golman mostarske ekipe Ivan Brkić najmanje tri puta spasio je Zrinjski svojim intervencijama, ali jedan od ključnih dijelova meča dogodio se u periodu od samo osam minuta - preciznije od 62. do 70. minuta kad je dva žuta odnosno crveni karton zbog oštrih prekršaja zaradio Frane Ćirjak.

Sa igračem više, Slovaci su poveli u 79. minutu poslije odlične akcije koju je lob udarcem završio Erik Jirka za kako se ispostavilo na kraju pobjedu koja Spartaku daje nešto više šansi pred revanš za sedam dana na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Imali su i izabranici Ante Miše svoje šanse, ponajbolju nije iskoristio Miloš Filipović, koji se našao ispred golmana Spartaka u 54. minutu, ali je njegov šut odbranio Martin Hudi.

U finišu meča, drugi žuti dobio je i slovački fudbaler Vaktang Čanturišvili ali se rezultat do kraja nije promijenio.

Pobjednik ovog dvomeča igraće najvjerojatnije protiv varšavske Legije, koja je sinoć u gostima svladala irskog prvaka Kork siti rezultatom 1:0, dok će poraženi nastaviti takmičenje u kvalifikacijama Lige Evrope, i to protiv boljeg iz duela Kukešija (Albanija) i Valete (Malta).

TOK UTAKMICE

- kraj - 

90. minut - Igraće se još četiri minuta sudijske nadoknade. Posljednja izmjena Zrinjskog, Marko Bencun je ušao umjesto Miloša Filipovića. 

88. minut - Crveni karton i za fudbalera Spartaka! Vaktang Čanturišvili je u četiri minuta zaradio dva žuta i oba tima će do kraja imati po 10 igrača.

84. minut - Žuti karton za Vaktanga Čanturišvilija zbog žestokog prekrršaja.

...
Izvor: Dailymotion

79. minut - GOOOL! Spartak je poveo! Strijelac je Erik Jirka na asistenciju Jakuba Radua!

78. minut - Izmjena i kod Spartaka - Senad Jarović je ušao u igru umjesto Erika Grendela.

72. minut - Reagovao je trener Mostaraca Ante Miše i napravio drugu zamjenu. Umjesto Ognjena Todorovića u igri je Semir Pezer.

...
Izvor: Dailymotion

70. minut - Drugi žuti, odnosno crveni karton za Franu Ćirjaka zbog oštzrog starta. Zrinjski će posljednjih 20-ak minuta igrati sa čovjekom manje u polju! 

68. minut - Izmjena u ekipi Zrinjskog: Toni Jović je ušao umjesto Miloša Aćimovića.

64. minut - Ponovo je Ivan Brkić spasio Zrinjski! Ovog puta nakon udarca Erika Jirke.

62. minut - Žuti karton za Franu Ćirjaka.

60. minut - Lukas Grešak je bio sam ispred Ivana Brkića, međutim, Slovak je šutirao direktno u golmana Zrinjskog.

54. minut - Najbolja šansa za Zrinjski u dosadašnjem dijelu meča. Iskosa sa desne strane šutirao je Miloš Filipović, ali je opet golman Slovaka bio na visini zadatka.

52. minut - Pokušaj centaršuta Pere Stojkića zamalo je iznenadio slovačkog golmana Martina Hudog, koji je teškom mukom skrenuo loptu u korner.

46. minut - Nastavljen je meč u Slovačkoj i prva prilika na utakmici i prvi udarac u okvir gola! Iskosa sa lijeve strane šutirao je Erik Grendel, ali je golman Zrinjskog odlično odbranio. 

- poluvrijeme -

40. minut - Ne može se reći da gledamo zanimljiv meč, ali tim Ante Miše čvrsto stoji na terenu i čini se da su u ovim trenucima bolji od domaćina.

35. minut - Prva prilika za Zrinjski. Ognjen Todorović je probio po lijevoj strani u uputio prizeman centaršut u peterac, ali nije bilo nikog od njegovih saigrača da ćušne loptu u slovački gol.

25. minut - Poslije prodora, srušen je Nemanja Bilbija s leđa i žuti karton zaradio je i Ivan Hladik, ali Pero Stojkić je loše šutirao sa više od 30 metara.

21. minut - Spartak je u posljednjih nekoliko minuta povezao konce i ima incijativu, međutim, i dalje nema čak ni polušansi ispred gola Ivana Brkića.

19. minut - Žuti karton za kapitena Zrinjskog Peru Stojkića zbog oštrog starta.

10. minut - Zasad bez uzbuđenja u Slovačkoj. Igra se uglavnom odvija na sredini terena.

1. minut - Počeo je meč u Trnavi. Srećno Mostarci.

Napomena - igra se pred praznim tribinama zbog suspenzije Spartaka.

NAJAVA

Strateg trostrukog uzastopnog šampiona Bosne i Hercegovine Ante Miše, koji je naslijedio trofejnog trenera Blaža Sliškovića, bio je optimista pred put u Slovačku.

U Trnavu je poveo 19 fudbalera: Ivan Brkić, Antonio Soldo (golmani); Marin Galić, Hrvoje Barišić, Neven Laštro, Pero Stojkić, Slobodan Jakovljević, Advan Kadušić (defanzivci); Frane Čirjak, Semir Pezer, Ognjen Todorović, Ismar Hairlahović, Marko Perišić, Marko Bencun, Edin Rustemović, Miloš Filipović, Nemanja Bilbija (vezni); Miloš Aćimović, Toni Jović (napadači).

Na stadionu "Siti Arena" u Trnavi, hrvatski stručnjak se opredijelio za sljedeći početni sastav:

ZRINJSKI: Brkić, Stojkić, Barišić, Jakovljević, Galić, Ćirjak, Rustemović, Todorović, Bilbija, Filipović, Aćimović.

Njegov kolega sa klupe domaćina, Radoslav Latal odredio je ovih startnih 11:

SPARTAK: Hudi, Čaturišili, Grendel, Hladik, Čonka, Godal, Rada, Jirka, Grešak, Ego.

Direktan prenos utakmice je na Arenasport BiH, a revanš je na programu 18. jula u Mostaru, od 19 časova.

Pobjednik duela igraće najvjerojatnije protiv varšavske Legije, koja je sinoć u gostima svladala irskog prvaka Kork siti rezultatom 1:0, dok će poraženi nastaviti takmičenje u kvalifikacijama Lige Evrope, i to protiv boljeg iz duela Kukešija (Albanija) i Valete (Malta).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC