• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo "nula" u Letoniji, Zvezda bez oštrice

Autor mondo.rs

Zvezda je kružila oko gola Spartaksa, ali nije dala gol - falilo je konkretnosti u vidu "gol" igrača. Na kraju, ostala je bez koncentracije odbrana i Borjan je sprečio Letonce da povedu u finišu meča...

 Samo "nula" u Letoniji, Zvezda bez oštrice Izvor: MN PRESS

Posed lopte i šanse su bili na strani Zvezde, ali to na kraju ne piše u rezultatu!

Crvena zvezda se sa prvog ovogodišnjeg "evro" gostovanja vraća neporažena, ali na kraju neće do kraja biti ni zadovoljna što nije slavila u Letoniji, pošto su u izglednim šansama bili Radonjić, Ben i Pavkov, ali ni potpuno nezadovoljna pošto je Borjan u finišu spasao "mrtvu šansu" za domaćina.

Padala je koncentracija, a i snaga, igračima Zvezde kako se meč približavao kraju, pa je Babić slabo reagovao i omogućio Agirea da uđe u šansu - ali, istakao se čuvar mreže.

Zvezda je ceo meč "kružila" oko gola Letonaca, ali im je falila "oštrica" u špicu koju će definitivno za šest dana i revanš u Beogradu morati da pronađe u sopstvenom kadru.

Zbog povrede je meč veoma rano napustio Stojiljković zbog povrede, Pešić je napustio klub, pa tako Zvezda u ovom trenutku u svom rosteru ima samo Milana Pavkova i Dejana Joveljića, odnosno Bena koji je na današnjem meču igrao iza špica i desnom krilu.

Na kraju: Spartaks - Crvena zvezda 0:0, dok je u duelu timova koji čekaju pobednika ovog "dvoboja" Suduva napravila iznenađenje i razbila APOEL!


Vladan Milojević nije mnogo eksperimentisao za prvi zvanični meč ove sezone, pa je tako od novajlija od starta zaigrao samo Nikola Stojiljković, i u igri bio samo 18 minuta zbog povrede, ali se defnitivno osetilo da je Spartaks u takmičarskoj formi pošto im je sezona u toku.

Zvezdi je bilo je bilo potrebno vremena da se navikne na rivala koji se odlučio na potpunu defanzivu, a tek povremeni "bljeskovi" Radonjića i Bena su razmrdavali spor tempo.

Višnjakovs je imao najbolju šansu u prvom poluvremenu, i poslednju za Spartaks do pomenute odbrane Borjana, posle ubačenog auta kada je skrenuo loptu ka daljoj stativi, pa je Milan Rodić morao da reaguje, dok je golman Spartaksa "zaleđen" posmatrao dobre udarce Pavkova iz okreta i Radonjića iz slobodnog udarca.

Milojević je pokušao da "ubrza" ekipu uvođenjen novajlije Ebesilija koji definitivno nije još naviknut na novi tim, ali je "otključao" Bena čiji su slalomi po desnoj strani bili opasni - ne i konkretni.

Do kraja je u igru ušao još jedan novi igrač - Milan Jevtović - no, Zvezda i dalje nije uspevala da pronađe Pavkova koji je u drugom poluvremenu tek jednom pokušao glavom, mlako, ali dovoljno da se označi kao uzbuđenje.

Revanš je zakazan za utorak (17. jul) od 20.30.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Babić, Rodić - Jovičić, Krstičić - Milić (od 46. Ebesilio), Ben, Radonjić (od 82. Jevtović) - Stojiljković (od 18. Pavkov).

SPARTAKS: Nerugals - Freimanis, Kosorić, Ošs, Šlampe - Dmitrijev (od 78, Junks), Honorato, Malev- Kobzar (od 60. Davidov), Višnjakovs i Svarups (od 65. Agire).

Meč je sudio Mikola Balakin iz Ukrajine.

N   A   J    A    V    A


Crvena zvezda otpočinje misiju pod nazivom "Liga šampiona".

Prvi protivnik šampionu Srbije biće prvak Letonije - Spartaks Jurmala - čiji šampionat je trenutno u toku i ne ulazi u kvalifikacije iz pripremnog perioda, ali se nalazi u lošoj formi i osvojili su samo bod u poslednja tri kola, pa zauzimaju tek četvrto mesto.

S obzirom na to da njihov stadion ne ispunjava osnovne uslove za takmičenje u Ligi šampiona, meč protiv Crvene zvezde igraće se u Rigi - na terenu Skonta.

Tim Vladana Milojevića nije pretrpeo veliki broj promena tokom leta, ali je u toku ove nedelje ostao bez najboljeg strelca iz prošle sezone Aleksandra Pešića, na put nije krenuo Slavoljub Srnić, dok pojedina pojačanja još uvek nisu u potpunosti navikla na sistem igre koji forsira trener Zvezde.

Od novajlija je u sastavu samo Stojiljković, dok meč počinju i "mundijalisti" Rodić i Radonjić. Kapitensku traku nosiće Vujadin Savić, dok na klupi nema Dejana Melega, 

Naš reporter je u Rigi, tako da pratite MONDO pošto vas ovde očekuju fotografije, video snimci i prve izjave po završetku utakmice.

Direktan prenos obezbeđen je na TV Arena Sport.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ!

90' - Još tri minuta.

86' - AGIRE!

Uf, kakav kiks Babića u svom kaznenom prostoru i šansa za Agirea koji je izašao pred Borjana, ali spasava golman Zvezde. Potom još "haosa" i žuti karton za Stojkovića koji ruši Letonca na ivici kaznenog.

82' -
Jevtović umesto Radonjića, zakuvalo se malo na terenu. Šlampe dobija žuti karton. Ubrzo potom u beležnici i Babić zbog faula kojim je zaustavio kontru...

79' - Rodić u levom uglu, ali uz odbitak to lako hvata golman Spartaksa.

75' - "Slalom" Bena i šut na kraju u padu - preko gola! Junks menja Dmitrijeva...

69' -
Dobar centaršut ponovo sa desne strane, u dobroj poziciji Pavkov, ali mlako šutira, pa Nerugals nije imao mnogo problema da izbaci loptu u korner.

60' - Kobzar izlazi iz igre, menja ga Davidov. Posle toga i Agire umesto Svarupsa.

52' -
Ben prihvata loptu koja je išla ka Pavkovu, pravi dobar korak, ali je izblokiran.

48' -
Ben je otišao na desno krilo i sa te pozicije - iz slobodnog udarca - dobro pronalazi Vujadina Savića, ali njegov šut ide malo pored gola.

46' -
Ebesilio će u igru umesto Nemanje Milića, njegov debi u dresu Zvezde.

42' - PAVKOV!

Najbolja šansa do sada za Zvezdu... Frejmanis je očajno izbacio loptu i napucao Krstičića u glavu, stigla je ona do Pavkova koji šutira iz okreta - pored gola! Kakva prilika za napadača Zvezde... Bila je to ujedno i poslednja šansa u prvom poluvremenu.


38' - Radonjić!

Ponovo slobodnjak sa gotovo istog mesta, sada u bliži ugao - ali metar pored desne stative.

32' - Višnjakovs!

Uzvraća odmah Spartaks... Najpoznatiji igrač domaćina se snašao dobro posle daleko bačenog auta, s prve stative je poslao loptu ka drugoj, ali gol sprečava odlični Milan Rodić koji glavom izbacuje.

31' - BEN!

Sjajna kontra Zvezde i - promašaj!

Odlično je povukao napred Ben, odložio za Radonjića na levoj strani koji je lako prošao i onda poslao idealnu loptu na sedam metara baš za Bena, ali napadač s Komorskih Ostrva - šutira preko gola. Morao je da napravi korak unazad, možda je i to uticalo na njega...

26' - Radonjić!

Najozbiljnija šansa do sada... Pao je Ben na oko 22-23 metra iskosa sa leve strane, Radonjić je odlučio da šutira, gađao je dalji ugao - i nije bio daleko.

24' - Slab fudbal gledamo do sada. Milić najaktivniji, napao je ponovo po desnoj strani i lepo zavrnuo ka Pavkovu, a napadač Zvezde nije uspeo bolje da zahvati loptu. Vidi se da se mnogo trudi kako bi opravdao poverenje trenera.

18' - Ne može Stojiljković, menja ga Pavkov.
Radonjić oprobava udarac posle ulaska s krila u sredinu - nije to bilo opasno.

14' - Povredio se Stojiljković, zagreva se Pavkov... Za to vreme u Litvaniji - 3:0 za Suduvu protiv APOEL-a! Pobednik ovog duela biće rival Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija ako izbaci Spartaks.

12' -
Dve akcije preko Milića bez završetka - odnosno konkretnog udarca, dok je Borjan dobro reagovao u kontri Spartaksa i dobio faul.

8' -
Kakvo simuliranje Kobzara, pao je pored Babića, sudija iz Ukrajine mu pokazuje žuti karton.

6' - 
Zvezda preuzima inicijativu, ali dekoncentracija Rodića u predaji lopte što koriste Letonci za prvu ozbiljniju pretnju, doduše iz slobodnog udarca. Krstičić je napravio faul kako bi ih sprečio da napreduju ka golu Borjana...

1' - Meč je počeo.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Meču prisustvuje oko 2.500 navijača, oko 150 navijača Crvene zvezde. Igrači izlaze na teren, Zvezda će na ovom meču nastupiti u rezervnoj garnituri - teget boje.

- Do početka meča ostalo je još oko pola sata... Stadion je za sada gotovo prazan, a zanimljivo idejno rešenje izvedeno je na jugu gde nema tribina, nego zid!

- Naš reporter je u Rigi, pogledajte njegovu reportažu o ovom lepom gradu. OVDE!

- Pročitajte šta je u najavi meča rekao Vladan Milojević. OVDE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC