• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer izgubio borbu nerava!

Autor mondo.rs

Vimbldon će u nedelju dobiti novog šampiona! Južnoafrikanac Kevin Anderson od 0:2 u setovima je stigao do trijumfa nad osvajačem 20 grend slem titula.

Rodžer Federer neće "vezati" dve vimbldonske titule, kao što je to ove i prošle godine uspeo da uradi na Australijan openu!

Osmi teniser sveta, Kevin Anderson, savladao ga je rezultatom 2:6, 6:7 (5:7), 7:5, 6:4, 13:11 i plasirao se u polufinale, nakon što je u trećem setu spasao jednu meč loptu.

Meč na Terenu broj 1 trajao je četiri sata i 15 minuta, a odlučujući set "okruglo" sat i po.

Tokom čitavog petog seta su obojica bez mnogo drame čuvala svoj servis, jedinu brejk loptu propustio je Federer još pri vođstvu od 4:3.

Kako je set odmicao, izgledalo je da bi meč mogao da potraje neslućeno dugo. Ne baš kao kada su Izner i Mau 2010. "terali" do 70:68, ali pobednik se ni po čemu nije mogao naslutiti.

PROTIV TRADICIJE

Anderson je do danas protiv Federera imao skor 0:4, uz 0:8 u setovima i 24:50 u gemovima.

I onda se desilo nešto neočekivano. Prvi je popustio uskoro 37-godišnji Federer, čovek koji je sa osam titula na Vimbldonu i ukupno 20 na grend slem turnirima najuspešniji u istoriji "belog sporta".

Pri 11:12, fenomenalnim forhendom na osnovnu liniju je izjednačio na 30:30, ali onda napravio dvostruku servis grešku, pa još jednu neiznuđenu iz igre i time "overio" svoj tek treći poraz na četiri najvažnija turnira, nakon što je vodio 2:0 (uz 266 dobijenih mečeva)!


Federer je osvajanjem prva dva seta izjednačio svoj rekord iz 2006. godine - 34 seta zaredom na Vimbldonu, ali je Anderson već tada nagovestio da će biti ozbiljniji protivnik od Manarina, Štrufa, Lacka i Lajovića, protiv kojih Švajcarac gotovo da uopšte nije bio stavljen na test.

U preostala tri seta oduzeo je velikom šampionu po jedan servis gem, a on je odoleo svim iskušenjima i na kraju zasluženo došao do najboljeg plasmana u karijeri na Vimbldonu.

Ako u petak savlada Miloša Raonića ili Džona Iznera, ponoviće uspeh sa US opena 2017, kada je odigrao jedino grend slem finale (0:3 protiv Rafaela Nadala)!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC