Banjaluka: Prijavljeni zbog lažnog svjedočenja

Autor:

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su danas, u nastavku akcije „Petrićevac“, izvještaje protiv osam osoba osumnjičenih da su na sudu davali lažne iskaze u odnosu na ranije date policiji.

0
A- A A+
droga kokain spid heroin diler dileri narkotik narkotici narkoman narkomani Foto: MONDO Ilustracija

Saznajemo da su izvještaji podneseni protiv Dalibora V., Branka R., Miroslava M., Stefana Z., Slavka M., Ognjena V. svi iz Banjaluke, te Slobodana O. iz Prnjavora i Milana Ć. iz Gradiške.

"Osumnjičeni su u krivičnom postupku pred sudskim vijećem nadležnog suda, promjenili svoje iskaze, a koje su u prethodno u toku istrage izjavili policijskim službenicima, odnosno iznijeli lažne činjenice bitne za postupak", saopšteno je danas iz PU Banjaluka.

Akcija “Petrićevac” je realizovana u septembru prošle godine, kada je pala višečlana narko–grupa, čijih je nekoliko pripadnika u Okružnom sudu Banjaluka već osuđeno i to na ukupno oko 27 godina zatvora.

Međutm, tokom trajanja procesa neki svjedoci su mijenjali iskaze u sudnici u odnosu na ono što su ranije izjavljivali pred policijom, na šta ih je upozoravao i postupajući tužilac u ovom slučaju, naglašavajući im da je davanje lažnog iskaza krivično djelo.

Optužnica u slučaju “Petrićevac” teretila je optužene, od kojih su neki već i prvostepeno osuđeni, da su od 1. januara 2016. do 19. septembra 2017. godine švercovali kokain i marihuanu na području Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Kozarske Dubice.

B. S.

Ostale vijesti