Baždarević: Francuzi blagi favoriti, ali…

Autor:

Nekadašnji selektor BiH blagu prednost u finalu Svjetskog prvenstva daje "trikolorima".

0
A- A A+

"Očekivao sam ovakav rasplet polufinala Svjetskog prvenstva, u finalu će igrati dvije reprezentacije koje su pokazala najviše, a blagu prednost u meču za titulu dajem Francuzima", izjavio je nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

Selekcije Francuske i Hrvatske će odmjeriti snage u velikom finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji koje će biti odigrano u nedjelju, 15. jula. Biće to prilika za Hrvatsku da se revanšira "Galskim pijetlovima" za poraz u polufinalu Svjetskog prventva 1998. godine, kada je Hrvatska zauzela treće mjesto, a Francuska na domaćem terenu osvojila titulu prvaka.

Baždarević je u izjavi za Fenu naglasio da je Francuska pokazala snagu u meču protiv jake selekcije Belgije, koja je s druge strane taj meč taktički odigrala loše, iako je imala svoje adute, te da u finalu favorizuje Francuze.

"Mislim da su Belgijanci odigrali taktički loše, dok su s druge strane Francuzi odigrali meč bez neke prelijepe igre, ali konkretno u svojim namjerema. Smatram da su Francuzi pokazali više kvaliteta u igri od Hrvata, a imaju i dan više odmora. Sigurno je da im neće biti lako protiv kvalitetne ekipe Hrvatske, ali vjerujem da su u finalu lagani favorite", rekao je Baždarević.

Hrvatska je sinoć u polufinalu s 2:1 nadigrala selekciju Engleske i plasirala se u svoje prvo finale na SP. U finalu će igrati protiv Francuza koji su s 1:0 bili bolji od Belgije.

Meč će biti odigran u nedjelju, 15. jula na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi od 17 sati.

Ostale vijesti