Voša "pokupila" još jednog igrača iz Premijer lige

Autor:

Dosadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara karijeru nastavlja u novosadskom superligašu.

0
A- A A+

Daniel Graovac (24), nakon epizode u sarajevskom Željezničaru, potpisao je trogodišnji ugovor sa novosadskom Vojvodinom i karijeru će nastaviti u Superligi Srbije.

Defanzivac, koji je do sada bio pod ugovorom sa belgijskim Muskronom, a na "Grbavici" nastupao kao pozajmljen igrač, danas je zvanično predstavljen na "Karađorđu".

Graovac je karijeru počeo u Slobodi iz Novog Grada, nakon čega je nastupao za mlađe selekcije zagrebačkog Dinama. Prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Zrinjskim iz Mostara, gdje je igrao do 2013. do 2016. godine, kada je otišao u Belgiju.

Ipak, u belgijskoj Jupiler ligi odigrao je samo dva meča, nakon čega se kao pozajmljen igrač vratio na stadionu "Pod Bijelim brijegom". Nakon toga, uslijedila je nova jednogodišnja pozajmica, ovaj put u reodvima Željezničara, gdje je odigrao 40 utakmica prošle sezone i upisao tri gola i dvije asistencije.

Graovac je povremeni reprezentativac BiH, a vrijedi istaći da je prije njega put Novog Sada krenuo još jedan fudbaler kojeg je prošle sezone publika gledala na premijerligaškim terenima.

Riječ je o Damiru Zlomisliću, dosadašnjem članu Širokog Brijega.

Ostale vijesti