• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo zakoračio u sljedeću rundu Lige Evrope!

Autor mondo.ba

Željezničar je slavio pobjedu nad Trans Narvom - 0:2 (0:1) u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i praktično riješio pitanje prolaska u naredni krug pod uslovom da se ne desi čudo za sedmicu dana na "Grbavici".

Slobodan Krčmarević je debitovao u zvaničnom meču na klupi Želje i zabilježio pobjedu!

Njegov tim je bio bolji rival od Estonaca od prvog do posljednjeg minuta i više nego zasluženo stigao do pobjede koja ih praktično vodi na megdan boljem iz duela između litvanskog Stumbrasa i kiparskog Apolona.

Pod uslovom da se za sedmicu dana na stadionu "Grbavica" udari pečat na današnju pobjedu.

A trijumf plavima iz Sarajeva donijeli su novajlija Miloš Bakrač u 15. minutu nakon kornera i greške golmana domaćih Artura Kotenka, odnosno Anel Šabanadžović 15-ak minuta prije kraja.

Pobjeda Želje mogla je da bude i ubjedljivija, posebno jer je već u 11. minutu mrežu Trans Narve pogodio Dženan Zajmović, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Pored toga, u nekoliko opasnih situacija bili su i Filip Arežina i Sulejman krpić, ali nisu bili precizni.

Ipak, trener iz Srbije može biti zadovoljan izdanjem svojih izabranika protiv ipak nedoraslih Estonaca, koji nisu mnogo pokazali u četvrtak na "Le Kok Areni".

Stvorili su samo jednu šansu i to u samom finišu, ali je odlično intervenisao golman Želje Vedran Kjosevski.

NARVA TRANS: Kotenko, Ovsjannikov (Baša), Zakarljuka, Barkov, Prošin, Škinjov, Irie (Mateus), Plotnikov (Golovljov), Tamberg, Leverkok, Poliakov.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Bogičević, Bakrač, Pavić, Šabandžović, Blagojević, Arežina (Hajdarević), Ćurjurić (Dacić), Zajmović (Veselinović), Krpić.

...
Izvor: Dailymotion

TOK UTAKMICE

- kraj -  

90.minut - Četiri minuta nadoknade.

89. minut - Krpić je mogao da postigne i treći pogodak, ali je bio neprecizan.

88. minut - Sam finiš utakmice, bez previše uzbuđenja. Trener Želje Krčmarević će zabilježiti prvu pobjedu na klupi sarajevskog tima na prvoj zvaničnoj utakmici. 

81. minut - Plavi su osigurali lijep kapital pred revanš na "Grbavici" za nedjelju dana, a ukoliko se tada ne dogodi kakva senzacija Estonaca, u narednoj rundi će igrati protiv boljeg iz dvomeča između litvanskog Stumbrasa i kiparskog Apolona.

75. minut - Nova izmjena u Želji, umjesto Arežine na terenu je Haris Hajdarević.

74. minut - GOOOOL! Željo je poveo sa 0:2 i najvjerovatnije već završio priču oko prolaska u drugi krug kvalifikacija za Ligu Evrope. Strijelac je bio Anel Šabanadžović na asistenciju Jovana Blagojevića!

71. minut - Miloš Veselinović je u igri umjesto Zajmovića u ekipi Željezničara.

65. minut - Odličan kontranapad Želje, međutim, Zajmović nije bio precizan da riješi pitanje pobjednika ovog susreta.

63. minut - Poslije gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do Filipa Arežina, ali je izblokiran.

52. minut - Sulejman krpić našao se u prilici i loše šutirao. Lopta je otišla visoko iznad prečke. 

48: minut - Kjosevski odbranio udarac Barkova.

46. minut - Nastavljen je meč na stadionu "Le Kok".

- poluvrijeme - 

45. minut - Željo je imao još nekoliko udaraca iz ugla, ali nije uspio da zaprijeti domaćinu.

37. minut - Odličan udarac Zajmovića, međutim, bez prevelikih problema za golmana Trans Narve.

33. minut - Željo je imao dva kornera, ali za razliku od prije 15-ak minuta, estonski fudbaleri su otklonili opasnost ispred svog gola.

23. minut - Poliakov je izborio slobodan udarac, ali je ponovo poslije velike gužve neučinkovit bio Prošin.

15 - GOOOOL! Željezničar je poveo golom Miloša Bakrača! Bolje rečeno pripisan je novajliji u plavom dresu s obzirom da je u pitanju bio autogol golmana Artura Kotenke nakon centaršuta iz kornera Antonija Pavića.

11. minut - Željo je postigao pogodak, ali je kazahstanski arbitar Danijar Sahi ga poništio zbog ofsajda. Iz slobodnog udarca sa desne strane centrirao je Ivan Ćurjurić, a u mrežu iz peterca ubacio loptu Dženan Zajmović. Ipak, linijski sudija je podigao zastavicu i gol je poništen.

2. minut - Domaćin je prvi zaprijetio preko Plotnikova, ali je bio neprecizan.

1. minut - Počela je utakmica, sretno plavi.

SASTAVI

Trans Narva: Kotenko, Ovsjanikov, Zakarljuka, Barkov, Prošin, Škinjov, Irie, Plotnikov, Tamberg, Leverkok, Poliakov

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Bogičević, Bakrač, Pavić, Šabandžović, Blagojević, Arežina, Ćurjurić, Zajmović, Krpić.

NAJAVA

Na stadionu "Le Kok", gdje će u avgustu biti odigran meč Superkupa Evrope između Reala i Atletiko Madrida, Željezničar kreće u novu takmičarsku sezonu.

Protivnik izabranicima Slobodana Krčmarevića je Trans Narva, koja je po rejtingu ispod kluba sa "Grbavice", ali i veoma neugodan rival koji zaslužuje poštovanje.

Krčmarević je u najavi susreta istakao da je najvažnije postići pogodak ili dva u gostima pred revanš na "Grbavici" jer otvaraju vrata druge runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Njegov tim nije se proslavio tokom priprema s obzirom da je Željo upisao dva poraza (GOŠK i Široki Brijeg) i remi (Velež), ali to ništa ne mora da znači u zvaničnim utakmicama.

Još nema sastava, ali pretpostavljamo da će se Krčmarević odlučiti za ovih 11 fudbalera.

Na golu će biti Vedran Kjosevski, štoperski par trebali bi činiti Kemal Osmanković i novajlija Miloš Bakrač, dok bi na bočnim pozicijama trebali biti oporavljeni Siniša Stevanović i još jedan novi igrač Antonio Pavić.


U veznom redu je najveća konkurencija pa tek ostaje da se vidi za koje igrače će se odlučiti Krčmarević. Od novih imena, tu su na raspolaganju Mladen Veselinović, Filip Arežina i Ivan Ćurjurić. Najistureniji igrač će biti Sulejman Krpić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC