Neuništiva Serena - DESETO finale Vimbldona!

Autor:

U finalu ženskog singla na Vimbldonu igraće Serena Vilijams i Anđelik Kleber.

Samo 10 mesei nakon što se porodila, 36-godišnja Serena Vilijams je ponovo tamo gde je bila. U samom vrhu ženskog tenisa.

Ova, zaista, neverovatna sportistkinja igraće u subotu svoje DESETO finale najprestižnijeg grend slema - Vimbldona. Za trofej će se boriti protiv još jedne sjajne teniserke - šest godina mlađe Nemice Anđelike Kleber, koja je sa 2:0 u setovima savladasla Jelenu Ostapenko.

Serena, koja je u polufinalu lako pobedila Nemicu Juliju Gerges, do je sada sedam puta osvajala Vimbldon, dok je Kleber igrala do sada jedno finale (2016. godine) i izgubila je, upravo od Amerikanke.

Koliko je ovo fascinatan rezultat Serene Vilijams govori i to da se porodila pre manje od godinu dana i za to vreme je trebalo da bude uz bebu, ali i da se vraća u vrhunsku formu, neophodnu za ovakve napore i rezultate.

Vimbldon joj je tek četvrti turnir otkako se porodila ili još preciznije - tek 13. meč od kako je postala majka.Ova fascinantna teniserka u karijeri je igrala čak 30 finala na grend slem turnirima, a osvojila je 23!

"Ovo je ludo! Ne znam ni sama da kažem kako se osećam, jer nisam očekivala da napravim ovako nešto. Kao da sam potpuno rasterećena, tako igram, potpuno slobodno. Moram da vam kažem i da nije normalno da ovako igram, pogotovo zbog porođaja i raznih operacija", rekla je Serena Vilijams.

Ako osvoji u subotu, biće to njena osma titula na Vimbldonu i nedostajaće joj još samo jedna da dostigne veliku šampionku Vimbldona - Martinu Navratilovu.   

Ostale vijesti