• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić kritikovao Đukanovića: Poštovanje za Novaka!

Autor mondo.rs

Predsednik Srbije i lider SNS kritikovao je funkcionera svoje partije Vladimira Đukanovića zbog teških reči upućenih Novaku Đokovića koji je dao podršku fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske.

Strasti su otišle predaleko...

Najbolji srpski teniser svih vremena i jedan od najvećih sportista koje je Srbija ikada imala Novak Đoković našao se na udaru dela javnosti u ovoj zemlji samo zato što je dao jasnu i glasnu podršku fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Đokovića su kritikovali raznorazni, čak se u današnjoj štampi pojavila "karikatura" kako pase vimbldonsku travu i kao izgovara: "Uh, koliko trave da se najedeš", a zbog podrške Hrvatskoj žestoko ga je kritikovao i funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, ne birajući reči, upotrebljavajući i termine poput "idiot" i "psihopata".

Opozicionar Dragan Đilas je zatražio od Aleksandra Vučića da se oglasi zbog ovih uvreda, kritikujući ga što već nije.

Vučić je danas reagovao na tvit Dragana Đilasa, poručujući da je "najveći navijač Novaka Đokovića" i kritikovao je Đukanovića zbog uvreda na račun srpskog tenisera.

"Ne bih ni na koji način posebno nikada govorio niti odgovarao Draganu Đilasu zato što ne mislim da zaslužuje bilo kakav ozbiljan odgovor, ali želim da odgovorim zbog toga što Vladimir Đukanović jeste pogrešio i u navijačkoj i političkoj strasti po mom mišljenju prešao granice u kojima ne pokazuje dovoljno poštovanja prema onome što je za našu zemlju uradio Novak Đoković", istakao je Vučić u izjavi Tanjugu.

On je naglasio da nije na predsedniku Republike da reaguje na svaku izjavu poslanika, niti drugih izjava.

"Bilo je mnogo opasnijih izjava od drugih narodnih poslanika. Jedino opasnije od toga je jad i beda koju izazivaju oni koji ne umeju da se bore političkim sredstvima, oni koji ni na koji način ni ne znaju da urade ništa za Srbiju, oni koji jedino što su radili je bila pljačka ove zemlje i to sada sve pokušavaju da zataškaju time što bi se kitili tuđim uspesima. Đilas je jedan od njih. On je jedan od onih koji je prisustvovao stotinama utakmica, mečeva, bilo košarkaških, teniskih, poput Vuka Jeremića koji se nisu sklanjali sa Vimbldona, Rolan Garosa, koji se nisu sklanjali sa svih utakmica naših košarkaša i košarkašica želeći da barem deo njihove slave pređe na njih", rekao je Vučić.

Istakao je da, od kada je bio predsednik Vlade i sada predsednik Republike nije bio ni na jednoj ni košakraškoj, fudbalskog, rukometnoj, ni odbojkaškoj utakmici, ne zato što to ne zaslužuju naši sportisti, već što je "našim sportistima potrebno da pružimo podršku da imaju što je moguće bolje uslove, da učinimo sve što je moguće da oni na najbolji mogući način štite interese naše zemlje, a ne da se mi kitimo njihovim uspesima".

"Što se tiče Novaka Đokovića, ja sam njegov najveći navijač, i biću to uvek. Ne moram to da dokazujem, urlajući sa tribina i govoreći svaki dan 'živeo Novak Đoković' ili da deo njegove slave prihvatam na svoja leđa. To što ste vi radili i što radite svaki put misleći da je to način da deo slave prigrabite, da nekome nešto prebacite je toliko jadno da nemam reči", poručio je Vučić.

Dodao je da im to neće pomoći, jer nikada i ni na koji način ljudima neće moći da objasne zašto su morali da toliko plačkaju našu zemlju, toliko da je uništavaju.

"Ljudima će postati jasnije zašto je dodvoravanje svima posebno sportistima, glumcima, umetnicima, po svaku cenu i na svaki način postao jedini način da deo njihove slave pređe na vas. Istovremeno uvek ću biti odani navijač Đokovića, kao što sam to bio, ali takođe, nikada i ni na koji način neću njegovu slavu i njegove uspehe zloupotrebljavati pokušavajući da deo njegove slave pređe i na mene", rekao je on i nastavio:

"To je vaša specijalnost, samo to ste radili. Kao što je toliko jadno to što ste danas napisali, gospodine Đjilas, i to samo govori o vama, o onima sa kojima ste i čini mi se da narod i građani Srbije to odlično razumeju", rekao je Vučić.

On je naglasio da će nastaviti, koliko može kao predsednik Srbije da pomaže sport, da se stvore najbolji mogući uslovi, da naši se uradi sve da naši sportisti imaju infrastrukturu bolju nego što su imali ikada.

"Novak Đoković nije rezultat ni našeg, ni mog, ni bilo čijeg uspeha ili ulaganja, nego isključivo njegovog i ulaganja njegove porodice i zato nemojte da se kitite time i nemojte da pokušavate da nekome prebacujete to što je neki poslanik negde rekao", rekao je Vučić.

Savest mu je, podvukao je, čista i dodao da će uvek govoriti i "napred Novak" i "napred Srbija", bez obzira na to da li mu se bilo koja njegova reč dopada.

"Kao što ću, za razliku od vas, uvek da govorim i 'napred Duda Ivković' i 'napred Grbović', koga ste na onako brutalan način napali i kome ste onako strašne reči izgovorili, samo zato što vam se ne sviđa šta misli i samo zato što je drugačije političke orijentacije od vas", rekao je Vučić.

Naglasio je da ga politika u sportu i navijanje po tom pitanju ne zanimaju, već da ga zanimaju samo oni koji donose medalje za Srbiju, koje uvek veoma poštuje i ceni.

"Razlika između nas je zaista ogromna", zaključio je Vučić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC