• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se miran vraća u Beograd

Autor mondo.rs

Crno-beli pobedili Rudar u Nikšiću 3:0 i opravdali ulogu velikog favorita u dvomeču prvog kola Lige Evrope.

 Partizan se miran vraća u Beograd Izvor: MONDO/Ana Božović

Partizan je brige oko prolaska u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope najverovatnije prebrinuo u Nikšiću. Vicešampion Srbije pobedio je Rudar iz Pljevlja 3:0 (1:0) i tako stekao vredan kapital pred revanš u Humskoj narednog četvrtka.

U lepom ambijentu na stadionu "kraj Bistrice", pred oko 6.000 gledalaca, uglavnom navijača Partizana, "parni valjak" je odigrao taman koliko mu je bilo potrebno za još jednu mirnu nedelju priprema za novu sezonu.

Doduše, malo toga je Partizan pokazao u prvom poluvremenu. Miroslav Đukić je izveo očekivan sastav, ali sa petoricom debitanata u crno-belom dresu. Najviše ih je bilo u odbrani, oba beka - Gabrijel Enake, Zlatan Šehović, kao i španski štoper Mark Valjente. Samo je Svetozar Marković bio starosedeoc
u zadnjoj liniji.

U veznom redu nije bilo igrača koji su stigli u ovom prelaznom roku, ali je šansu od početka dobio Sejdubu Suma, pored Marka Jevtovića, Saše Zdjelara i Danila Pantića na levom krilu.

Najofanzivniji deo Partizanovog tima činili su takođe fudbaleri koji se vode kao pojačanja aktuelnog prelaznog roka – Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš.

Anemično je delovao beogradski sastav sve do 40. minuta. Do tog trenutka samo je reprezentativac Zelenortskih Ostrva jednom šutirao iz daljine i to vrlo neprecizno.

Prvu veliku šansu Partizan je stvorio u 41. minutu, kada je Šehović dugu loptu Markovića sjajno prihvatio na grudi, u prijemu se oslobodio čuvara, ali nije uspeo da idealnu
priliku pretvori u vođstvo. Golman Radović je na vreme "ušao" u šut i sprečio vođstvo gostiju.

To mu nije pošlo za rukom tri minuta kasnije!

Doduše, čuvar mreže Pljevljaka je najmanji krivac za vođstvo Partizana. Radule Živković je nepotrebno i nesmotreno oborio Nikolića, tako da za Stjuarta Etvela nije bilo dileme. Pokazao je na "kreč".

Siguran izvođač bio je Marko Jevtović u 44. minutu.

Odličan je Partizan bio na početku drugog poluvremena i sa dva brza gola rešio pitanje pobednika, a verovatno i prolaska u narednu rundu.

Prvo je zablistao Šehović, kada se u 50. minutu spustio u zonu centaršuta, ali umesto podignute lopte, usledio je pas "kao na tacni" za Sumu, koji je stajao sam na 14-15 metara, odakle je iz prve zatresao mrežu.

Nedugo zatim, u 57. minutu, upisao se i Rikardo Gomeš. Malo prostora mu je bilo potrebno, sa 20-ak metara je sevnula "bomba" iz desne noge pojačanja Partizana i lopta se zakoprcala u donjem desnom uglu gola Rudara.

Crno-beli su posle toga oduzeli gas i mirno priveli meč kraju. Rudar je praktično bio bezopasan tokom cele utakmice. Partizan mora bolje, ali je i ovo sasvim dovoljno za početak.

RUDAR: Radović - Pešukić, Živković, Mitrović, Sekulić - Sopo, Golubović (od 73' Macanović), E. Kuč (od 60. Vuković), Bošnjak, Zečević, Đalović (od 74' Janketić). Trener: Vuko Bogavac.

PARTIZAN
: Stojković – Enake, Valijente (od 76. N. R. Miletić), Marković, Šehović – Jevtović (od 71. Janković), Zdjelar, Suma, Pantić – Nikolić (od 64. Kosović), Gomeš. Trener: MiroslavĐukić.

Izvor: MONDO/Ana Božović


UŽIVO:

SASTAVI:

Nikšić, Stadion "kraj Bistrice" (8.000)
Sudija: Stjuart Etvel (Engleska)

RUDAR: Radović - Pešukić, Živković, Mitrović, Sekulić - Sopo, Golubović, Vuković, Bošnjak - Zečević, Đalović.

Klupa: A. Kuč, Kotorac, Vuković, Macanović, Janketić, Mićunović i Tomašević.

PARTIZAN: Stojković – Enake, Marković, Valjente, Šehović – Suma, Zdjelar, Jevtović, Pantić – Nikolić, Rikardo Gomeš.

Klupa: Kljajić, N. R. Miletić, N. G. Miletić, Kosović, Jankovič, Đerlek i Ožegović.

IZ MINUTA...

85'
- Suma se povredio i morao je da napusti teren na nosilima.

76'
- Nemanja R. Miletić umesto Marka Valjentea.

71'
- Izmena još jedna Miroslava Đukića, Jevtovića je zamenio Janković.

64'
- Izmena u Partizanu. Nikolić izlazi, ušao je Nebojša Kosović.

GOOOL!

3:0 za Partizan!

57' - Rikardo Gomeš je strelac! Vrlo lepo je fudbaler Partizana, koji je ovog leta stigao u klub, uputio snažan i prizeman udarac sa 20-ak metara i pogodio donji desni ugao gola Rudara!

GOOOL!

2:0 za Partizan!

50' - Lepa akcija crno-beli i majstorija Šehovića i Sume. Mladi levi bek je vrlo lepo video slobodnog Gvinejca u sredini kaznenog prostora, odigrao je po zemlji, namestio mu loptu kao na tacni, a Sejduba Suma iz prve pogodio mrežu sa 13-14 metara.

- Počelo je drugo poluvreme.

GOOOL!

44' - Marko Jevtović je siguran 1:0!

PENAL!

43'
- Živković je nesmotreno oborio Nikolića i za Engleza nije bilo dileme. Penal! Nije to čak ni bila šansa za crno-bele, jer je lopta bežala napadaču Partizana u gol-aut, ali je start bio vrlo neoprezan, potkačio je Živković Nikolića po nozi...

41' - ŠANSA! Gomeš je u 28. minutu vrlo loše šutirao i to je do 41. bio jedini pokušaj crno-belih. A, onda, sasvim iznenada, duga lopta i vrlo lep prijem na grudi Zlatana Šehovića, koji se našao u izglednoj prilici, međutim Radović je dobro "ušao" u šut i sačuvao mrežu. U nastavku akcije Gomeš je šutirao pored gola iz okreta.

25' - SLABO! Partizan ima inicijativu, ali prilika nema.

9'
- Rudar je izveo drugi korner i stvorio prvu priliku. Marković je izbio loptu na 16 metara, a odatle, po sredini, šutirao je Zečević, ali preko gola.

5'
- Za prvih pet minuta nismo videli nijedan opasan napad na obe strane. Rudar je izveo korner posle kojeg se ništa ozbiljnije nije dogodilo u kaznenom prostoru.


- Počela je utakmica!




- Partizan je prošlu sezonu završio na drugom mestu i osvojenim Kupom. Rudar je u prvenstvu Crne Gore bio tek šesti, ali je do Evrope stigao tako što se Grbalj i Zeta nisu licencirali.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE i SNIMKE IZ NIKŠIĆA

 ZAGREVANJE PRED ODLAZAK NA STADION







KORTEO GROBARA


"CRNA GORA VOLI PARTIZAN"



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC