• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spartak se mučio, Radnički priredio feštu

Autor mondo.rs

Subotičani jedva izbegli poraz, Nišlije ubedljive.

 Spartak se mučio, Radnički priredio feštu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović



Spartak - Kolrejn (Severna Irska) 1:1 (0:1)
/Savković 90+6p - Mekauli 24/

SPARTAK: Perić – Milošević (75. Torbica), Ćalasan, Kerkez, Vukčević – Šimura, Maričić – Čečarić (46. Đuričić), Glavčić, Savklović – Đenić (36. Afum).

Radnički - Gzira (Malta) 4:0 (1:0)
/Pankov 15, Haskić 53, 85, Mrkić 55/

RADNIČKI: Živković - Todorovski, Crnomarković, Pankov, Stanković - Noma, Mićić – Grbić (83. Jovanović), Stanisavljević (69. Stojanović), Haskić – Nikodijević (46. Mrkić).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Upornost se isplatila igračima Spartaka! Golom iz penala u šestom minutu nadoknade, Subotičani su stigli do 1:1 protiv severnoirskog Kolrejna u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Duel je igran u Novom Sadu na "Karađorđu", a gosti su poveli u 24. minutu preko Mekaulija. Bilo je to posle ubačene lopte iz auta i velike gužve pred golom plavo-belih. Mogao je sudija i da svira faul nad golmanom Perićem, ali se pištaljka nije začula, a gosti su to iskoristili da iznenade. Potom su se dugo branili, međutim, ne i odbranili. Duboko u nadoknadi dosuđen je penal za Spartak, koji je u pogodak pretvorio Mile Savković.

Istovremeno dok su se Subotičani borili da izbegnu poraz, fudbaleri Radničkog iz Niša su na "Čairu" punili mrežu malteške Gzire.

Ekipa Nenada Lalatovića povela je u 15. minutu preko Radovana Pankova, koji je sjajno skočio na centaršut iz kornera, a potom je u drugom poluvremenu priredila feštu domaćoj publici. Prvo je Nermin Haskić u 53. minutu iskoristio odličan prodor i asistenciju Petra Grbića. Samo dva minuta kasnije, Marko Mrkić se upisao u strelce, a tačku na ubedljivih 4:0 stavio je Haskić svojim drugim golom.

Prečka i nekoliko odličnih odbrana gostujućeg čuvara mreže sprečili su Nišlije da postignu još neki gol u svom prvom nastupu po povratku na evropsku scenu posle 35 godina. Ako ponove partije kao iz drugog poluvremena, moguće je da ćemo ih gledati još neko vreme u Evropi, bez obzira što im je potencijalni rival Ferencvaroš ili Makabi Tel Aviv (u Budimpešti je bilo 1:1).

Revanš utakmica je narednog četvrtka, kada će i Spartak pokušati da se izbori za duel protiv Sparte iz Praga.

Prvi od srpskih predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope ove sezone nastupio je Partizan, koji je bio ubedljiv u Crnoj Gori protiv Rudara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC