• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja tehnološka otkrića prve polovine 2018.

Autor mondo.ba

Nekako nam se čini da je prva polovina ove godine prošla brzinom munje, a vjerujemo da se razlog tome kriju u tome što je bila veoma bogata kad su u pitanju noviteti iz svijeta tehnologije.

Mi smo za vas izdvojili one koji su sigurno privukli najviše pažnje javnosti, a sigurni smo da ni druga polovina ove godine neće razočarati.

Dyson Cyclone V10

Ovo je jedan od najmoćnijih usisivača današnjice čija je glavna prednost to što je u potpunosti bežičan. Veoma je snažan, usisaće i ona najskrivenija mjesta, jednostavan je za upotrebu i baterija mu traje dovoljno da na jednom punjenju usisate cijelu kuću.

Huawei P20 Pro

Kompanija Huawei je još jednom potvrdila da zna napraviti kvalitetan telefon, njihov model P20 Pro oduševio je javnost što dizajnom što sjajnim performansama jer ima bez konkurencije najbolju kameru na tržištu.

Apple iPad 9.7

Iako su mnogi mislili da je vrijeme tableta prošlo, Apple je upio da ih razuvjeri najnovijim modelom iPad-a u koji su ugradili brzi A10 čip, a uz njega se dobije i Apple olovka za lakše rukovanje. Ono što je sigurno prednost, jeste cijena koja je dosta povoljna za jedan Apple uređaj.

Apple HomePod

Ovo je sigurno jedan od skupljih uređaja ovakvog tipa, ali ako ste korisnik Apple-a onda vam toplo preporučujemo da odaberete upravo njega jer ćete dobiti najviše što se može dobiti od uređaja na glasovne komande. Apple HomePod je glasniji i ima puno jasniji zvuk od ostalih.

Samsung Galaxy S9 i S9+

Dugo očekivani Galaxy S9 i Galaxy S9+, svečano su predstavljeni u martu ove godine i apsolutno su ispunili očekivanja. Samsung je definitivno izvukao maksimum te predstavio najbolje što u ovom trenutku ima, a korisnici su to prepoznali.

DJI Mavic Air

Najnoviji dron na tržištu dronova koji je manji, ali moćniji od svog prethodnika Mavic Pro. Može letjeti 21 minutu u komadu pri brzini od 68,4 km/h i može snimati video zapise u 4K rezoluciji. Ima mnogo bolju sposobnost izbjegavanja prepreka od većine dronova na tržištu.

Oculus Go

Ovo je VR set kojima sve što jedan VR set treba da ima, a pri tom je bežičan i prilično povoljan za uređaj ovakvog tipa. Korisniku pruža savršeno VR iskustvo u kome se možete izgubiti kroz par sekundi. Mnogi kažu da je najbolji među konkurencijom.

Boosted Mini S and X

Ovo je električni skejtbord koji je za kratko vrijeme postao apsolutni hit, posebno među mlađom populacijom. Jako je jednostavan za vožnju, dovoljno brz, lagan i sigurno ćte poželjeti da ga imate.  I ne, nije riječ o igrački, riječ je o ozbiljnom prevoznom sredstvu.

Huawei MateBook X Pro

Laptop koji je tanak, lagan, sa tastaturom po kojoj je zaista užitak kucati i ekranom od 13.9 inča, rezolucije  3000 x 2000 i touch screen ekranom. Posjeduje i pametnu web kameru, čitač otisaka prstiju i mnogi kažu da će biti laptop godine bez obzira na to šta će izaći u narednih šest mjeseci.

OnePlus 6

Telefon koji je zaista oduševio svijet tehnologije i mnogi ga smatraju jednim od najboljih te se morao naći na ovoj listi. Iako nema funkcije kao što su bežično punjenje, nije otporan na vodu, sve ostalo je toliko dobro i kvalitetno da ga jednostavno nismo mogli izostaviti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS