• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO je glasao: MVP i idealnih 11 Mundijala!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Novinari beogradske i banjalučke redakcije portala MONDO su izabrali - ovo je najbolji tim Svjetskog prvenstva u Rusiji!

 Mundijal 2018 MONDO idealni tim Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Svjetsko prvenstvo se približava kraju, a to je vrijeme za sabiranje utisaka.

Beogradska i banjalučka sportska redakcija portala MONDO stoga su odlučile da dan pred finalnu utakmicu u Moskvi između Francuske i Hrvatske (17 časova) izaberu najbolji tim šampionata - i najboljeg fudbalera ovog turnira!

Priznajemo, nije bilo lako... Mnogi su zaista impresionirali!

Mišljenja oko mnogih igrača su se mimoilazila, tako da je na kraju odlučeno da 11 novinara objelodani idealnih 11 i MVP-a, a da potom saberemo glasove.

Ovako smo glasali...

NIKOLA JANKOVIĆ

IDEALNI TIM (3-5-2): Kurtoa (Belgija) - Lovren (Hrvatska), Varan (Francuska), Vida (Hrvatska) - Pavar (Francuska), Modrić (Hrvatska), Rakitić (Hrvatska), Matuidi (Francuska), Perišić (Hrvatska) - Azar (Belgija) i Mbape (Francuska).

IGRAČ TURNIRA: LUKA MODRIĆ

"Bio sam impresioniran svim što je radio na terenu u prvoj fazi i moram da priznam da san očekivao da će neminovno pasti kroz sve te produžetke u 33. godini života i posle iscrpljujuće sezone koju je imao sa Realom, sa kojim je igrao poslednju utakmicu u evropskom klupskom fudbalu, Ali, to se nije dogodilo. Modrić nije Mesi, nije ni Ronaldo, ali ne postoji igrač na turniru od čijeg prisustva na terenu zavisi kao od njega, a njegov tim je u finalu. Drugim rečima, ne postoji igrač koji je direktno zaslužan za uspeh svog tima od njega. On je i vezista i kreator i strelac i defanzivac i kapiten i prijatelj i čovek koji će u produžetku šeste utakmice na šampionatu odsprintati 20 metara svom snagom do jedne ničije lopte, ne dajući pravo bilo kom saigraču da sutra ne uradi i sam isto. Šta god da bude u finalu, on je bio najbolji ovog leta u Rusiji".

MLADEN ŠOLAK

IDEALNI TIM (4-3-3): Pikford (Engleska) - Pavar (Francuska), Varan (Francuska), Megvajer (Engleska), Laksalt (Urugvaj) - Kante (Francuska), Azar (Belgija), Modrić (Hrvatska) - Mbape (Francuska), Kejn (Engleska) i Lukaku (Belgija).

IGRAČ TURNIRA: KILIJAN MBAPE

"Najatraktivniji igrač Svetskog prvenstva, koji potezima pokazuje da je zaista vredeo ogroman trud i ogroman novac Pari Sen Žermena. Njegovo odlučivanje u punoj brzini i mirnoća u "čitanju" situacija iako je rođen 1998, učinili su da mu zaista nema drugog broja do francuske "desetke". Nema sumnje ni u njega ni u budućnost "trikolora" ni u to da je najbolji igrač Svetskog prvenstva".

JOVAN TERZIĆ

IDEALNI TIM (4-4-2): Kurtoa (Belgija) - Pavar (Francuska), Godin (Urugaj), Varan (Francuska), Fertongen (Belgija) - Kante (Francuska), Modrić (Hrvatska), Azar (Belgija), De Brujne (Belgija) - Grizman (Francuska) i Mbape (Francuska).

IGRAČ TURNIRA: EDEN AZAR

"'Kupio' me je utakmicom protiv Brazila. Posebno u drugom poluvremenu kada je sjajnom tehnikom krio loptu od igrača Brazila usamljen na polovini terena, dok se ostatak njegovog tima koncentrisao na odbranu gola. Tako je kapiten Belgije kupovao vreme svojoj ekipi, a unosio nervozu među protivničke igrače i navijače. U pet utakmica dao je dva gola, imao dve asistencije i tri puta bio proglašen za igrača utakmice. Predstoji mu još duel za treće mesto".

PREDRAG VUJIĆ

IDEALNI TIM (4-2-3-1): Kurtoa (Belgija) - Vrsaljko (Hrvatska), Jošida (Japan), Kaseres (Urugvaj), Šadli (Belgija) - Kante (Francuska), Modrić (Hrvatska) - Mbape (Francuska), Grizman (Francuska), Azar (Belgija) - Lukaku (Belgija).

IGRAČ TURNIRA: EDEN AZAR

"Nije stigao do finala, ali nije odigrao meč na ovom turniru u kom je bio neprimetan. Kapitenski je vukao Belgiju, driblinzima izluđivao protivnike i još jednom potvrdio da je jedan od najboljih fudbalera sveta. Bez obzira koliko čuvara je imao na leđima, uvek bi uspevao da pronađe pravo rešenje u tom trenutku, a njegovi driblinzi su uvek imali smisla. Na kraju, postigao je dva gola i nesebično "isporučio" dve asistencije, ali njegov učinak se ne može isključivo gledati kroz statistiku. Mnogo je više od toga".

IVAN BOGUNOVIĆ

IDEALNI TIM (4-3-3): Loris (Francuska) - Vrsaljko (Hrvatska), Godin (Urugvaj), Mina (Kolumbija), Ernandez (Francuska) - Kante (Francuska), Modrić (Hrvatska), De Brujne (Belgija) - Kavani (Urugvaj), Grizman (Francuska), Mandžukić (Hrvatska).

IGRAČ TURNIRA: ANTOAN GRIZMAN

"Luka Modrić je sa Hrvatskom napravio ogroman uspeh, ali ne treba zaboraviti da je Francuska počev od osmine finala imala tri neuporedivo teža protivnika i maltene ih sve rutinski pobedila. U timu koji objektivno nema slabu kariku, mada bode oči to što Žiru još nema ni šut u okvir gola, najviše me je impresionirao Grizman. Igra povučenije nego u Atletiku i fenomenalno povezuje sredinu i špic, a takav igrač na velikim takmičenjima često pravi razliku između pobede u regularnih 90 minuta i neizvesnosti koju donose produžeci i penali. Odlično je izvodio prekide i penale, dao tri gola, dva puta asistirao, doprineo i u odbrani".

VLADIMIR SUKDOLAK

IDEALNI TIM (3-2-4-1): Subašić (Hrvatska) - Fernandes (Rusija), Silva (Brazil), Godin (Urugvaj) - Kante (Francuska), Modrić (Hrvatska) - Mbape (Francuska), De Brujne (Belgija), Grizman (Francuska), Azar (Belgija) - Kejn (Engleska).

IGRAČ TURNIRA: KILIJAN MBAPE

"Lepota! Brz, neuhvatljiv, tehnički sjajan. Lucidan. Mbape ima tek 19 godina, igra prvi Mundijal u karijeri, ali to se nimalo ne primećuje na terenu. Verovatno ima boljih Azar, Modrić, Grizman, ali kada razlika u klasi ne dolazi do izražaja, onda su i godine bitan faktor".

MILUTIN VUJIČIĆ

IDEALNI TIM (4-2-3-1): Pikford (Engleska) - Tripijer (Engleska), Vida (Hrvatska), Godin (Urugvaj), Ernandez (Francuska) - Kante (Francuska), Modrić (Hrvatska) - Azar (Belgija), Grizman (Francuska), Mbape (Francuska) - Lukaku (Belgija).

IGRAČ TURNIRA: N'GOLO KANTE

"Ovo je bio potpuno atipičan turnir, a u skladu s tim voleo bih da vidim još jedno "rušenje tradicije" pošto se uvek pažnja obraćala na golove i asistencije, a ovoga puta mislim da je vreme da se nagradi defanzivni angažman N'Goloa Kantea. Niko ni približno nije imao ofanzivni uticaj na igru svog tima kakav je Kante imao na defanzivni nastup svoje ekipe. Baš zbog toga se Francuska u kasnijim fazama takmičenja mogla osloniti na njegova "pluća" i na to da će "pojesti" motor suparničke ekipe. Osim njega, najozbiljniji je bio Luka Modrić, koji je zaslužio "zlatnu loptu" kojom će se prekinuti dominacija Mesija i Ronalda, ali misim da je Kante najbolji igrač Svetskog prvenstva".

BOJAN JAKOVLJEVIĆ

IDEALNI TIM (4-4-2): Šmajhel (Danska) - Tripijer (Engleska), Mina (Kolumbija), Umtiti (Francuska), Marselo (Brazil) - Mbape (Francuska), Modrić (Hrvatska), Rakitić (Hrvatska), Perišić (Hrvatska) - Lukaku (Belgija), Mandžukić (Hrvatska).

IGRAČ TURNIRA: KILIJAN MBAPE

"Tinejdžer koji je, siguran sam, oduševio sve koji su pratili Mundijal u Rusiji. Iako su svi koji ozbiljno prate fudbal znali o kakvom se talentu radi, to je i potvrdio na najvećoj svjetskoj smotri i prema prikazanom na ovom SP, očekuje ga velika karijera. Osim golova koje je postigao, na terenu je djelovao kao da iza sebe ima bar tri-četiri velika takmičenja. Sjajne kretnje, pasovi, driblinzi... Po meni više nego dovoljno za najboljeg igrača ovog SP. Osim njega, niti jedan drugi igrač nije me pretjerano oduševio svojom igrom, tako da mi je mladi Francuz ubjedljivo ispred svih. Ipak, ukoliko Hrvati uzmu, ne vidim ko bi umjesto Modrića mogao biti najbolji igrač SP".

NEBOJŠA ŠATARA

IDEALNI TIM (4-3-3): Šmajhel (Danska) - Pavar (Francuska), Ramos (Španija), Lovren (Hrvatska), Varan (Francuska) - Kante (Francuska), Modrić (Hrvatska), De Brujne (Belgija) - Kutinjo (Brazil), Mbape (Francuska), Kejn (Engleska).

IGRAČ TURNIRA: KILIJAN MBAPE

"Iako je Mesi broj jedan, a ispod jedno najmanje pet mjesta praznih, na ovom 21. po redu Mundijalu sam u dilemi: "Kilijan Mbape ili Luka Modrić?" Hrvatski kapiten je pokazao "cojones" cijeli turnir, posebno nakon što mu je danski golman Kasper Šmajhel u 116. minutu uhvatio "živu loptu" iz jedanaesterca, a onda preuzeo odgovornost da opet šutira najstrožu kaznu u penal lutriji. I da pogodi!I Ne bi bilo nezasluženo da on ponese ovu titulu, ali ja ipak moram da dignem ruku, ma obe!, bez obzira da li će Francuska da osvoji Mundijal ili ne, za tinejdžera Kilijana Mbapea! "Kupio" me je najviše onim prodorom protiv Argentine kad je u "tri koraka" pretrčao sve rivale i izborio penal".

GORAN ARBUTINA

IDEALNI TIM (4-2-3-1): Akinfejev (Rusija) - Fernandes (Rusija), Varan (Francuska), Vida (Hrvatska), Mohika (Kolumbija) - Felaini (Belgija), Modrić (Hrvatska) - Mbape (Francuska), Azar (Belgija), Ronaldo (Portugal) - Lukaku (Belgija).

IGRAČ TURNIRA: LUKA MODRIĆ

"Jedan od igrača od kojih se mnogo očekivalo, a koji je uradio i mnogo više od toga. Pravi kapiten i predvodnik ekipe, ali zasluge idu i selektoru Daliću koji je odlično posložio tim oko njega. Ono što me fasciniralo je to sto je Modrić u svakom trenutku kontrolisao meč, čak i u onim trenucima kada je izgledalo da ga nigdje nema. I tada je "iz pozadine" vukao konce, bio oslonac i rješenje svojim saigračima i da nije bio 100 posto u utakmici u svakom trenutku - Hrvatska ne bi mogla da se 3 puta vrati iz minusa u nokaut fazi".

ZORAN PAJČIN

IDEALNI TIM (4-2-3-1): Loris (Francuska) - Vrsaljko (Hrvatska), Lovren (Hrvatska), Varan (Francuska), Ernandes (Francuska) -  Rakitić (Hrvatska), Modrić (Hrvatska) - Azar (Belgija), Grizman (Francuska), Mbape (Francuska) - Lukaku (Belgija).

IGRAČ TURNIRA: LUKA MODRIĆ

"U svim utakmicama dosad je bio najbolji igrač svoje ekipe, a bio je i najbolji na terenu protiv Argentine iako je tu bio Mesi. Nije bolji, ali je pokazao više. Ovo prvenstvo mu je vjerovatno posljednje u karijeri i tako ga je i igrao. Pokazao je klasu. Dvoumio sam se između njega i Grizmana, ali ipak je Modrić nekako važniji za ekipu i Francuzi bi manje osjetil nedostatak Grizmana nego Hrvati Modrića".

Iiiiiii...............

Na kraju - ovo su rezultati!



U našem idealnom timu najviše ima fudbalera Francuske, čak šestorica, a iz redova "trikolora" dolazi i najbolji fudbaler Svjetskog prvenstva - Kilijan Mbape!

Šta biste vi promijenili? Čiji izbor vam se najviše dopada?

Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC