RK Borac m:tel može i na Kosovo!

Autor:

Poznati potencijalni rivali banjalučkog kluba u drugom kolu EHF Čelendž Kupa.

0
A- A A+
Rk Borac Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

U utorak, 17. jula, u Beču će biti održan žrijeb drugog kola EHF Čelendž Kupa, u kojem će nastupiti i rukometaši banjalučkog Borca m:tel.

Evropska kuća rukometa saopštila je da "crveno-plavi" u ovoj rundi neće biti nosioci, nakon čega je odlučeno ko su potencijalni rivali Banjalučana.

Nakon tri godine, RK Borac vraća se na evropsku rukometnu scenu, a ovo je spisak klubova sa kojima bi se mogao sastati u EHF Čelendž Kupu:

Jedinstvo (Crna Gora), Priština (tzv. Kosovo), Parnasos Strovolu (Kipar), Olimpus-85 (Moldavija), Livingston (Velika Britanija), Talin (Estonija), Palamario Presano (Italija), Viljnus (Litvanija), Telavi (Gruzija), Mašeka Mogiljev (Bjelorusija), Diken (Finska), Bregenc (Austrija), Baku (Azerbejdžan), Riga (Letonija), Diomidis Argus (Grčka) i Arendal (Norveška).

Mečevi drugog kola igraće se 6/7, odnosno 13/14. oktobra.

Ukoliko uspiju da se plasiraju u treće kolo, RK Borac za rivale bi mogao imati nekoga od ovih ekipa: Madeira (Portugal), Bukurešt (Rumunija), AEK Atina (Grčka), Bodo (Norveška), Berhem (Luksemburg), Kras/Volendam (Holandija), Neva (Rusija), Vize (Belgija), Partizan (Beograd), Gectepe (Turska), Posavska Bistrica (Slovačka), Dukla Prag (Češka), Ramhat Hašron (Izrael), Donbas (Ukrajina) i Dobruđa (Bugarska), dok će se u ovoj fazi takmičenja priključiti i drugi bh. predstavnik - vicešampion BiH Vogošća.

Ostale vijesti