• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDIJAL: Utjeha za kraj

Autor mondo.ba

Belgija ili Engleska - ko će osvojiti bronzu na Mundijalu u Rusiji?

Svjetsko prvenstvo u Rusiji ulazi u samu završnicu, ostalo je da se osigraju mečevi za medalje, a prvi na programu je danas u 16 časova.

Duel Belgije i Engleske odlučiće ko će osvojiti utješno, treće mjesto na kraju, tj. čiji fudbaleri će Mundijal okončati sa bronzom oko vrata.

Kada je u pitanju MONDO tipovanje, jedino je izvjesno da je Željko Svitlica pobjednik, dok će se u preostala dva meča ostali boriti za što bolji plasman.

TRENUTNA TABELA:

* pogođen konačan ishod donosi bod, a tačan rezultat tri boda.

Izvor: MONDO

ŽARKO MARKOVIĆ

Belgija - Engleska X (0:0)

"Copy-paste" prethodnog dva tipa: siguran sam da će bar jedna od posljednje četiri utakmice Mundijala da završi 0:0, a tipovaću sve četiri tako kako bih konačno skinuo broj nula pored svog imena u rubrici "tačan rezultat".

ZORAN PAJČIN

Belgija - Engleska 1 (2:1)

Kada bi zamijenili strane na žrijebu, Englezi ne bi došli dalje od četvrtfinala dok bi Belgija na drugoj strani sigurno igrala finale. Ipak, sastaju se u duelu za treće mjesto i uvijek je upitna motivacija u ovim utakmicama, ali mislim da će Belgijanci ipak donijeti kući medalju. Pokazali su dosta na ovom prvenstvu i bolja su ekipa od Engleza.

BOJAN JAKOVLJEVIĆ

Belgija - Engleska 1 (3:1)

Uspavanka ili goleada? Po meni su ovo jedine dvije opcije u meču za bronzu, a veliko je pitanje u kakvom raspoloženju ga (d)očekuju Belgija i Engleska. Po prikazanom u dosadašnjem dijelu SP, Belgijanci su definitivno favoriti u ovom meču i bliži osvajanju medalje. Englezi mi ne djeluju kao tim koji je u stanju da se vrati nakon neuspjelog plasmana u finale, tako da vjerujem da će Lukaku i ekipa to znati da kazne. Iako je poznato da je na jednom takmičenju veoma teško pobijediti istu ekipu dva puta, tipujem da će se upravo ovo dogoditi.

ŽELJKO SVITLICA

Belgija-Engleska 1 (3:2)

Ne vidim razlog da se u ovoj utakmici štedi snaga. Utakmica za treće mjesto i nije toliko važna i malo ko pamti ''bronzu'' jer ovo nije Olimpijada. Koja je ''simpatično takmičenje'', kako kaže Amar Osim. Nema razloga da Azar, Lukaku ili Kejn ne zabiju bar po gol niti ima razloga da se igra čvrsto i sporo. Igračima će glave već biti na bjelosvjetskim plažama gdje već ljetuju mnoge fudbalske zvijezde i funkcioneri poput našeg Gorana Arbutine koji trenutno ispije Ice Coffe negdje u Grčkoj.

NEBOJŠA ŠATARA

Belgija - Engleska 1 (3:1)

Đavoli su bolji u svakom smislu i sve osim pobjede Belgije bi bilo iznenađenje. Englezi su poslije 90. stigli u polufinale i ovo im je puna kapa.

GORAN ARBUTINA

Belgija - Engleska X (1:1)

I jedni i drugi su istrošeni, mislim da će Englezi pružiti dobar otpor Belgiji koja će ipak osvojiti treće mjesto.

SVE O MUNDIJALU

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC