''Nema članstva u NATO dok je Srbija neutralna''

Autor:

"Nema govora o članstvu BiH u NATO sve dok je Srbija vojno neutralna", kaže Igor Crnadak.

0
A- A A+
igor crnadak, crnadak Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak rekao je da su stvaranje uslova da se bezbjedno živi i da se zaustavi odlazak mladih iz Republike Srpske među najvažnijim ciljevima na kojima će ova stranka raditi sa svojim partnerima u narednom periodu.

Crnadak je naveo da je jedna od osnovnih stvari na kojima će se raditi i to da se "institucije oslobode" stranaka koje su sada na vlasti.

On je naveo da sa PDP-om građani znaju na čemu su i kad je riječ o međunarodnoj politici kao i ulozi i poziciji Republike Srpske na međunarodnoj sceni.

"PDP je prethodne četiri godine radio na stalnom jačanju međunarodne pozicije Republike Srpske, njenoj dodatnoj afirmaciji i bili smo veoma jasni oko ključnih stvari poput pitanja NATO-a, Kosova i drugih, važnih, za srpski narod", rekao je Crnadak na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Kad je riječ o pitanjima u vezi sa saradnjom s NATO-om, Crnadak je naveo da PDP čvrsto stoji na poziciji da nema govora o članstvu BiH u NATO sve dok je Srbija vojno neutralna.

"Moram da ponovim da su sve ključne odluke o približavanju BiH NATO-u donijeli Nikola Špirić i Nebojša Radmanović 2008. i 2009. godine, a da je odluka o vojnoj neutralnosti Srbije donesena 2007. godine", dodao je Crnadak.

Ostale vijesti