• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić preuzeo Zvezdu, bez priče o igračima

Autor mondo.rs

Crveno-beli predstavili novog šefa stručnog štaba. "Bila je laka odluka", rekao je na Malom Kalemegdanu o dolasku. Na pitanja o igračkom i stručnom kadru u klubu su ostali "zakopčani", osim o Tejloru Ročestiju.

 KK Crvena zvezda predstavila novog trenera Milana Tomića Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts u subotu je i formalno predstavila javnosti svog novog trenera Milana Tomića (44).

Doskorašnji asistent u stručnom štabu Olimpijakosa postao je šef struke šampiona Srbije i u klupskoj majici je na Malom Kalemegdanu izašao pred novinare u društvu predsednika Zvezde, Nebojše Čovića.

Prvi čovek crveno-belih najavio je novog trenera.

"Nije se dogodlio ništa neočekivano, naravno, s tim da mi nismo žurili koliko su neki među vama žurili. Gospodin Milan Tomić je i kroz Evroligu sa nama bio u košarkaškoj saradnji i imamo izuzetno dobre odnose i sa Olimpijakosom. Opredelili smo se da gospodin Tomić bude prvi trener Zvezde od sezone 2018/19. O njegovim referencama nemam šta da vam pričam i objašnjavam, čovek je jako dugo u košarci, naša opredeljenja za sledeću sezonu ćemo zajednički usaglašavati i raditi na aktivnostima koje su neophodne, a koje očekuju Zvezdu u cilju što boljeg pripremanja za sledeću sezonu. Želim svu sreću gospodinu Tomiću. Biće uzbudljivo svima nama, neće biti dosadno to vam obećavam", izjavio je Čović.



Tomić je u prvom obraćanju rekao da mu je veoma drago što se posle četvrt veka vratio u rodni grad.

"Hteo bih da zahvalim gospodinu Čoviću na tome. Za 25, 26 godina u Atini bilo je dosta lepih momenata, ali kako život ide pojavila se Zvezda, što je meni veoma drago. Zadovoljstvo mi je da preuzmem Zvezdu i da pokušamo da napravimo nešto dobro, što će moći samo da se uradi ako budemo igrali dobru košarku, kvalitetnu košarku, atraktivnu i ako navijači dođu u punom broju u halu, da nam budu šesti igrač".

"Iz svog iskustva pričam, a i iz razgovora sa ljudima iz stranih klubova, da se ne uplaše kada dođu u Beograd, ali im nije ugodno. Želja nam je da to bude dobra košarka, atraktivna košarka i da idemo korak po korak".

Tomić će u Zvezdi raditi prvi samostalni posao i ne oseća strah zbog toga.

"Bio bih kod kuće da se plašim. Ne bih uzimao taj posao da se plašim. Ko ima strah taj ostaje kod kuće. Sebi sam rekao još pre tri, četiri godine da sam bio spreman da uzmem Olimpijakos i dva puta sam to uradio do sada. To sam rešio i cilj mi je bio da budem prvi trener. To je veliki izazov, ovo je veliki klub, tu je mnogo navijača, tako da je po meni bilo veoma lako da odlučim da potpišem za Zvezdu".

Kakvom stilu igre će težiti na klupi crveno-belih?

"Da bih to objasnio trebalo bi da pričamo tri sata. Najbitnije je da vidite to na terenu da će biti dobra i atraktivna, dobra košarka, kvalitetna košarka. Treba raditi, najbitnije je dobro raditi dobro na treninzima".

ZA PRIČU O EKIPI - IMA VREMENA

Novi trener #crvena zvezda #kkcz je Milan Tomić #kosarka #milantomic #milantomić

A post shared by MONDO (@mondoportal) on


Predsednik Zvezde Nebojša Čović osvrnuo se na prošlu sezonu i rekao da se ne slaže sa zaključicima da je ona bila neuspešna, uz ocenu da "nigde u kamenu ne piše da Zvezda mora da bude šampion deset ili 20 godina".

"Što se tiče primata Zvezde, ona će biti uvek najsnažniji brend na prostoru bivše Jugoslavije ili kako sada vole da kažu 'Zapadnog Balkana".

O Alimpijeviću...

Čović je istakao da čvrsto veruje u to da će bivši trener Zvezde Dušan Alimpijević tek pokazati i ostvariti talenat. "On je perspektivan trener i žao mi je što se to tako završilo. I svi treneri koji su bili u Zvezdi su najbolji treneri. I oni koji po vama i po nama možda nisu imali rezultate kakvi su bili očekivani"

Na pitanje o sastavljanju ekipe, Čović je odgovorio "usporivši ritam".

"Što žurite, gde mi ne žurimo...".

Tomić je rekao da ništa ne krije, ali i da još nije vreme za priču o igračima i njegovim saradnicima.

"U vezi pojačanja i igrača sigurno da ćete imati informaciju od kluba kada bude došlo to vreme. Sigurno da radimo i da ne sedimo kod kuće i da pijemo kafu. Treba da formiramo tim i klub će vas obavestiti kad bude konkretna informacija. Isti je odgovor i za stručni štab. Verujte da nemamo razlog da bilo šta krijemo. Nema potrebe da razmišljate u vezi sa tim, imaćete sve informacije".

Jedini igrač o kojem je konkretno odgovoreno bio je Tejlor Ročesti, jedan od onih kojima je istekao ugovor.

"Teško ćemo zadržati Ročestija", izjavio je Čović, pa prepustio Tomiću odgovor o mogućem prelasku igrača iz FMP-a, Majkla Odža i Nemanje Nenadića.

"Mislim da smo odgovorili već na pitanje u vezi sa igračima. Mogu i da razumem, ništa ne krijemo. Imaćete, ne možemo ništa da vam kažemo. Bićete obavešteni, da ne gubimo vreme", zaključio je Tomić.

Novi Zvezdin trener u narednim danima će definisati datum početka priprema, kada će prvi put okupiti svoju ekipu za početak takmičarske 2018/19.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC