• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modrić: Uvek se treba boriti za snove

Autor mondo.rs

Kapiten reprezentacije Hrvatske kaže da ne priprema poseban motivacioni govor pred finale Svetskog prvenstva. Od Mandžukića u šali zatražio gol.

Hrvatska je na Mundijalu u Rusiji ostvarila najveći uspeh u istoriji ne samo tamošnjeg, već i kompletnog ex-YU fudbala, stigavši tamo gde ni reprezentacija nekadašnje države nije uspela iz osam pokušaja.

A, sve je moglo da propadne još u oktobru 2017. godine, jer je Hrvatska kolo pre kraja kvalifikacija bila na ivici eliminacije.

Tada je umesto Ante Čačića na klupu seo sadašnji selektor Zlatko Dalić i "vatreni" su u Kijevu pobedili direktnog rivala Ukrajinu (2:0), a zatim u baražu i selekciju Grčke, čime su se plasirali na Svetsko prvenstvo.

Luka Modrić je na konferenciji za medije uoči finala govorio o tome...

"Dalić je došao u teškom trenutku, kada je plasman na SP bio pod upitnikom. Kroz tu prvu utakmicu nam je vratio veru da smo veliki igrači, napunio nas je samopouzdanjem i doneo nam mir. Sviđa nam se se njegova iskrenost i pristup prema svakom igraču. Pokazao je vrednosti kao trener, ali i kao osoba", rekao je kapiten hrvatske reprezentacije.

On bi u slučaju trijumfa Hrvatske, s obzirom na to da već ima trofej Lige šampiona, mogao da sruši 11 godina dugu dominaciju Kristijana Ronalda i Lionela Mesija u izboru FIFA za najboljeg igrača sveta.

"Već sam mnogo puta ponovio, sada me zanima samo reprezentacija. Lepo je kada te spominju u tom kontekstu, ali nisam opterećen time i to je tema za kasnije".

Upitan šta će reći saigračima uoči utakmice, neumorni "vezista" nije hteo da otrkiva.

"Videćemo, kako mi dođe. Ne pripremam govore, već kako se osećam u tom trenutku, ali i da znam ne bih vam rekao", nasmejao se Modrić.

Osvrnuo se i na partije Marija Mandžukića, čiji gol protiv Engleske je odveo Hrvatsku u finale.

"Mandžukić svojim angažmanom tera i nas na dodatni napor. Samo neka tako nastavi. I neka postigne jedan gol u finalu", poručio je u šali svom dugogodišnjem prijatelju.


Meksička novinarka zamolila ga je da uoči finala pošalje motivacionu poruku mladima širom sveta.

"Prošao sam dosta toga, a najvažnije je nikada se ne predati i ne odustati. Biće teških trenutaka, uspona i padova, ali bez obzira na sve, trebalo bi verovati i boriti se za snove. To me je uvek vodilo", odgovorio je član Real Madrida.

Na pitanje kako su ratna zbivanja u bivšoj Jugoslaviji uticala na njega, Modrić nije želeo opširno da govori.

"Rat nas je učinio jačim i borbenijima, ali ne bih se vraćao na te događaje. Moramo da gledamo u budućnost".

Finalna utakmica Svetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske igraće se u nedelju od 17.00 na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC