• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak se vratio: Vjerovao sam, za ovo živite!

Autor mondo.rs

"Jedan od najtežih mečeva koje sam igrao", kazao je preumorni Novak Đoković koji je dva dana "lomio" svog najvećeg rivala Rafaela Nadala.

Rivalstvo kao nijedno drugo!

Rafael Nadal i Novak Đoković su odigrali čak 52. međusobni meč, a za malo koji od njih može se reći da je bio običan. Onaj koji pripada kategoriji onih najboljih, svakako je i polufinalni duel ovogodišnjeg Vimbldona koji se "otegao" na dva dana i koji je srpski as dobio u pet setova poslije gladijatorske borbe dvojice fenomenalnih tenisera.

Poslije čak 321 minuta tenisa - Novak Đoković je "ovjerio" plasman u finale svog omiljenog grend slema, a nije ostalo mnogo snage ni da proslavi kako smo od njega navikli.

U izjavi za medije poslije meča, vidno umoran, prvo je konstatovao:

"Dobio sam najboljeg igrača na svijetu... Ovo je jedan od najdužijh mečeva koje sam igrao i jedan od najtežih", kazao je Đoković i dodao:

"Potpuno poseban meč, mogao je da ode i na drugu stranu, svi koji su gledali mogli su to da vide. Samo par stvari je odvajalo nas dvojicu, do posljednjeg udarca se nije znalo da ću dobiti, ali vjerovao sam. Bio je blizu, imao sam svoje šanse, a za ovo živite i radite!".

Đoković je u drugi dan tenisa ušao s prednošću 2:1 u setovima, ali je bilo vidljivo da je pauza više prijala Nadalu koji je "naoštrenije" djelovao ove subote.


Kako je spavao Novak poslije onakvog meča?

"Ako se to može nazvati snom.... Kad završite u 11, pa još ujutru morate da se vratite na trening... Adrenalin je bio visok, nije lako opustiti se i smiriti se, doći u REM fazu sna, potrebno je malo vremena. Na kraju dana srećan sam što sam prošao", poručio je Novak.


Sad mu predstoji borba sa još jednim teniserom koji je poslije ogromne drame stigao u finale. Kevin Anderson je šest i po sati igrao protiv Džona Iznera - i prošao. Srbin je apsolutni favorit i igra za svoj četvrti trofej na Vimbldonu.

"Nadam se da ćemo moći da igramo, da izađemo na teren!", nasmijao se Novak:

"Bio je to pravi tobogan za njega, ali imao je dan odmora, to znači naravno, volio bih da i ja imam, ali u finalu sam - to je važno!".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC