• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas na Mundijalu: Borba za najvažniji pehar!

Autor mondo.rs

Čitav svijet gledaće ka Moskvi i finalu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u fudbalu. Za koga navijate? Glasajte u anketi...

 Danas-na-Mundijalu-Najava-f-inale-Svetskog-prvenstva-Francuska-Hrvatska Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

A sad oni najbolji!

Samo su fudbalske reprezentacije Francuske i Hrvatske preostale na ovogodišnjem Mundijalu u Rusiji i ovog popodneva daće nam odgovor na pitanje koje zanima milijarde ljudi - ko će postati šampion svijeta?

Meč se igra od 17 časova na prelijepom stadionu "Lužnjiki" u Moskvi, a sudeći prema kladionicama blagi favorit su "trikolori" koji su već iskusili osjećaj finalnih utakmica.

Baš preko Hrvatske 1998. godine, golovima Lilijana Tirama, stigli su do borbe za "zlatni globus", dok su "vatreni" morali da se zadovolje utakmicom za treće mjesto. Ovoga puta napravili su korak naprijed i sigurno će maštati o osveti za generaciju od prije 20 godina...

Hrvatska nikada nije pobijedila Francusku i u dosadašnjih pet duela ima tri poraza i dva remija - dok je posljednji meč odigran 2011. i završen je bez pobjednika.


Od igrača koji bi mogli da istrče ovog popodneva na teren, tada su u sastavu Francuske bili Blez Matuidi i Ugo Loris sa jedne strane, dok je sa druge strane mnogo više imena: Ćorluka, Lovren, Modrić, Subašić, Badelj, Rakitić, Vida, Perišić i Strinić.

Upravo oko posljednje dvojice najviše glavobolje ima selektor Zlatko Dalić pošto su osjetili male povrede u duelu protiv Engleske, ali hrvatski mediji uvjeravaju da će zaigrati.

Francuska, koja je slavila u pet od šest mečeva na Mundijalu u 90 minuta, nema značajnih problema sa sastavom i očekuje se istih 11 kao i protiv Belgije, s specijalnim zadatkom za Matuidija koji bi uz Kantea trebalo da zaustavi fenomenalni vezni red Hrvatske.

"Vatreni" su tri puta igrali produžetke i praktično su odigrali meč više od Francuske na ovom Mundijalu, ali im motiva ne manjka.

Za koga ćete navijati?

Anketa

Kaži i ti - ko pobeđuje na Mundijalu?

  • Hrvatska

    46.53% (47)

  • Francuska

    53.47% (54)

Kaži i ti - ko pobeđuje na Mundijalu?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC