• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi i Hrvati na EP: Što ti dobra čukaaaa

Autor mondo.rs

U Barseloni u ponedeljak počinje Evropsko prvenstvo u vaterpolu, na kojem Srbija može do četvrtog UZASTOPNOG zlata. Srbi i Hrvati se dotakli i fudbala, Đokovića...

Kada su na konferenciji za novinare u istoj prostoriji vaterpolisti Srbije i Hrvatske i njihovi selektori - Dejan Savić i Ivica Ticak - zabava je zagarantovana.

Tako je bilo i danas u Barseloni, gde je organizovana zajednička konferencija za novinare pred početak 33. Evropskog prvenstva na kojem Srbija ima priliku da četvrti put UZASTOPNO osvoji tlanu medalju.

Ali, vaterpolo nije bio u prvom planu. Odnosno jeste, ali je tema bila "začinjena" doskočicama o fudbalu, Novaku Đokoviću, satovima!

Hrvatski selektor Ivica Tucak i kapiten srpskog tima Filip Filipović su jedan drugom proveravali "čuke" i divili se, uz nadzor Dejana Savića (pogledajte fotografiju).

Filipović je potom pomenuo najboljeg srpskog tenisera svih vremena Novaka Đokovića, koji igra novo finale Vimbldona.

"Koristim priliku da čestitamo Đokoviću plasman u finale Vimlbldona i njegov uspeh nas raduje. Pokazao je da je klasa bez obzira šta uradi".

Tucak se osvrnuo na uspeh hrvatske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde se domogla finala, na šta je Dejan Savić imao spreman komentar:

"Nadam se samo da uspeh Hrvata u fudbalu neće biti vetar u leđa i njihovim vaterpolistima".

Što se tiče vaterpola i Evropskog prvenstva - sve je već rečeno. Srbija je u krugu najužih favorita za najviši plasman, ali tu su i Hrvati - svetski prvaci, Italijani, koji su u novom "zamahu", uvek nezgodni Mađari koji su podmladili tim, domaćin Španija, Grčka, Crna Gora...

Filipović: Još postoji kult reprezentacije

Srbija je u Grupi D sa Rumunijom, Rusijom i Slovačkom i sve sem prvog mesta bila bi senzacija. Potom u četvrtfinalu najverovatnije Mađari ili Italijani.

Srpski tim turnir počinje u ponedeljak utakmicom protiv Rumunije.

"Jedva čekamo da počne prvenstvo, uvek je isti cilj bez obzira kakav je sastav", rekao je Filip Filipović, a Dejan Savić je Evropsko prvenstvo nazvao "uspustnom stanicom za Olimpijske igre u Tokiju 2020.".

"Imali smo odlične treninge sa Španijom. Atmosfera je u redu, zdravi smo. Protiv Rumunije očekujem, naravno, pobedu ali i igru koja će pokazati gde smo sada. Organizacija je u redu, bazen izgledom predstavlja temelj za spektakl kakav vaterpolo zaslužuje. Ovde su najbolje ekipe sveta. Naš cilj se zna Tokio 2020, i sve do tada su usputne stanice. Posle Rija smo okrenuli novu stranicu", rekao je Savić.

Srbija i Rumunija su igrali 21 put i samo su jednom rivali izborili remi 6:6 u Malagi 2008. Pre i posle toga manje više ubedljive pobede Srbije. Zvezda tima je vremešni Kozmin Radu, rekorder po broju utakmica u reprezentaciji (blizu 500) i danas kvalitetan centar.

Dejan Stanojević, nekadašnji član stručnog štaba Srbije, vodi Rumuniju već četiri godine. Pokušao je da podmaldi tim, videćemo koliko je u tome uspeo.

"Radujem se debiju na Evropskom prvebstvz. Nema razlike u odnosu na svetski šampionat. Radu je glavna opasnost ali naša pobeda ne dolazi u pitanje. Opet utakmicu treba odigrati kao da je poslednja", kaže srpski vaterpolista Viktor Rašović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC