Antonić započeo "operaciju Kina"

Autor:

Momci koji bi narednih meseci mogli da zaigraju u kvalifikacijama za Mundobasket 2019, u nedelju su počeli pripreme u Beogradu, posle kojih sledi put ka Dalekom istoku.

Antonić započeo "operaciju Kina" Foto: MN Press

Prvi pomoćnik selektora Aleksandra Đorđevića, Jovica Antonić, u hotelu "Kraun Plaza" je okupio 14 košarkaša, sa kojima će raditi narednih 10 dana i onda ih predvoditi sa klupe na turnirima u Kini.

Đorđević je još 8. juna saopštio spisak igrača na koje računa za ovu akciju, njih 24, od kojih su se Antoniću - što zbog povreda, što iz različitih (ne)opravdanih razloga - javila samo osmorica: Stefan Pot, Nikola Rebić, Ilija Đoković, Nemanja Nenadić, Vojislav Stojanović, Dušan Ristić, Nikola Jovanović i Dragan Apić.

Bilo je neophodno slanje naknadnih poziva, a prihvatili su ih Miroslav Pašajlić, Brano Đukanović, Nemanja Krstić, Marko Tejić, Veljko Brkić i Goran Huskić.

"Hteli smo da probamo još neke igrače, koji su i pre bili sa nama, pa su se negde izgubili, u smislu reprezentativnog statusa. Nismo dobili pozitivne odgovore, ali OK. Momci koji su tu, imaju i perspektivu i trenutni kvalitet, tako da mislim da će ovo dobro doći i njima, jer će dobiti ono što se kroz reprezentaciju dobija - osećaj ponosa, pripadnosti kolektivu i Srbiji, individualni napredak, samopouzdanje. A, mislim da će i seniorska reprezentacija, kroz ono što nas očekuje, takođe imati koristi", rekao je Antonić, a prenosi specijalizovani portal "Basketball sphere".

Poenta ove akcije je uvođenje u sistem "A" reprezentacije što većeg broja igrača, koji bi, ako se ukaže potreba, mogli da pomognu u novembarskim i februarskim mečevima kvalifikacija za Svetski kup.

Đorđević tada, kao ni tokom prošle sezone, neće moći da računa na članove evroligaških i NBA ekipa.

Aktuelna selekcija "orlova" u dva kineska grada će odmeriti snage sa ista tri rivala - Kinom, Angolom i Ukrajinom.

"Otkazi nam ne kvare planove. Oni su nešto što je već viđeno i što imamo pri svakom okupljanju - od najboljih igrača, pa do onih koji su tek na vratima reprezentacije. Nismo opterećeni rezultatom i to će nam olakšati posao", ocenio je Antonić, koji će ekipu povesti ka Dalekom istoku 25. jula.

Ostale vijesti