• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dešan ostaje selektor Francuske

Autori mondo.ba Autori Agencije

"Predviđeno je da ostanem i to ću i učiniti", rekao je francuski selektor Didije Dašan poslije osvajanja titule na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

  Selektor svjetskih prvaka Didije Dešan izjavio je da želi nastaviti da vodi reprezentaciju Francuske, nakon što je u nedjelju u Moskvi postao treći čovjek u istoriji, nakon Brazilca Marija Zagala i Nijemca Franca Bekenbauera, koji je titulu osvojio i kao igrač, i kao trener.

"Ne želim napraviti ono što je napravio (Eme) Žake", izjavio je u ponedjeljak 49-godišnji trener, referirajući se na situaciju iz 1998. godine, kad je Francuska prvi put osvojila trofej na Mundijalu, a selektor Eme Žake, pod čijim je vođstvom Dešan nosio kapitensku traku, napustio kormilo "trikolora".

Dešan je prošle godine produžio ugovor s Fudbalskim savezom Francuske, koji ga obavezuje na saradnju do ljeta 2020. godine, zaključno sa završetkom Evropskog prvenstva, prenijela je "Fena".

"Predviđeno je da ostanem i to ću i učiniti", zaključio je francuski selektor koji je na čelu "galskih pijetlova" još od 2012. godine.

U njegovoj trenerskoj riznici nedostaje mu još samo pehar evropskog šampiona s reprezentacijom, do kojeg je ostao jedan korak u Parizu 2016. godine. S obzirom na brojne mlade igrače koji su nosioci igre Francuza, novi svjetski prvaci će biti u krugu najvećih favorita i za titulu kontinentalnih prvaka za dvije godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC