FS BiH: Potpisan Ugovor o isporuci reflektora

Autor:

Svi radovi na odabranim stadionima moraju biti završeni do novembra 2019. godine.

0
A- A A+
reflektor, stadion partizana, partizan, reflektori Foto: MN Press

  Ugovor o isporuci reflektora potpisali su danas generalni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković s ovlaštenim predstavnicima "Filipsa" za BiH, firmama "Manedra Company" d.o.o. Mostar i "Sles" d.o.o. Tuzla.

Ovim ugovorom precizirana je isporuka i montaža "Filipsovih" rasvjetnih tijela u sklopu ranije najavljenog Projekta unapređenja reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ukupna ugovorena vrijednost radova je 1.330.000 dolara.

Projektom koji je ranije odobren od Izvršnog odbora Saveza, planirano je da se na devet stadiona na kojima se igraju utakmice Premijer lige uradi reflektorska rasvjeta. FS BiH će s predstavnicima svakog kluba pojedinačno te njihovim lokalnim zajednicama potpisati trojni ugovor za izvođenje radova na elektroinstalacijama, te nabavci i montaži stubova na tim stadionima.

Svi radovi na odabranim stadionima moraju biti završeni do novembra 2019. godine, tako da će u 2020. godini uslov za odigravanje utakmica biti i postojanje reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige BiH, saopšteno je iz FS BiH.

Ostale vijesti