• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Od prvoligaških pravili premijerligaške igrače"

Autor mondo.ba

Fudbaleri Zvijezde 09 spremno dočekuju start debitantske sezone u Premijer ligi BiH. "Vrijeme radi za nas i to je najbitnije", kaže trener Milan Đuričić.

 Milan Đuričić Zvijezda 09 debi u Premijer ligi BiH Od prvoligaških pravili premijerligaške igrače Izvor: MN PRESS

Aktuelni šampioni Republike Srpske, fudbaleri Zvijezde 09, privode kraju pripreme za debitantski nastup u Premijer ligi BiH.

Izabranici Milana Đuričića kvalitetno su radili ovog ljeta, a njihove igre tokom kontrolnih susreta pokazale su da će tim iz Etno sela Stanišići biti tvrd orah za sve rivale u bh. eliti.

Najbolji dokaz za to je pobjeda u "generalci" protiv superligaša Srbije, Rada na "Banjici", 2:1.

"Većinu planiranog smo ostvarili. Istina, umjesto sedam, odigrali smo pet pripremnih mečeva, ali možemo biti zadovoljni, s obzirom da smo tokom ovog pripremnog perioda od prvoligaških morali da napravimo premijerligaške igrače. Nemamo čarobni štapić, ali momci su pokazali da imaju kvalitet", rekao je zadovoljni strateg Đuričić.

Prvi meč u Premijer ligi BiH, Zvijezda 09 igraće u Doboj-Kaknju protiv domaće Mladosti u subotu od 17.30 i sigurno da svi u novom semberskom premijerligašu s nestrpljenjem očekuju da utakmica počne.

"Za nas je to prvi, istorijski meč. Naša filozofija je uvijek da idemo na maksimum, pa ćemo vidjeti koliko će to biti dovoljno. Ta utakmica je otvaranje 'Pandorine kutije' za nas, gdje mi treba da se definišemo kao stabilan premijerligaš", poručio je Đuričić, koji je prije nešto više od mjesec dana sjeo na klupu Semberaca.

On se osvrnuo i na jačinu Premijer lige BiH. Kao što je poznato, Zvijezda 09 prvi put će igrati u najvišem rangu takmičenja. Do sada je, tokom prethodnih godina, klub uspješno "preskakao" brojne rangove takmičenja, da bi se, osvajanjem prve titule šampiona u Republici Srpskoj, po prvi put našao u društvu najboljih timova BiH.

"Takmičenje je teško, u ligi od 12 klubova postoje timovi koji godinama dominiraju, poput Zrinjskog, Širokog Brijega, Sarajeva i Željezničara. Za očekivati je da tako bude i ove godine. Preostalih osam klubova bori se za ostala mjesta za tabeli, tj. za opstanak i Evropu. Male su nijanse, iako mislim da Tuzla City odskače od ostalih", pohvalio je Đuričić još jednog debitanta u bh. eliti, te dodao:

"Vrijeme radi za nas i to je najbitnije."

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC