Majino "nikad ne reci nikad"

Autor:

Trofejni tehničar biće na pripremama reprezentacije prvi put posle Olimpijskih igara u Riju.

Majino "nikad ne reci nikad" Foto: MN Press

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić pozvao je Maju Ognjenović (33) na početak priprema za Svetsko prvenstvo u Japanu!

"U pitanju je obostrana želja, lično se radujem ponovnoj saradnji. Ako se sećate, prošle godine u maju smo i ona i ja rekli 'nikad ne reci nikad'", izjavio je Terzić za "Sportski žurnal".

Odbojkašice su bez iskusnog tehničara 2017. postale evropske šampionke u Bakuu, dok su ovog leta u Ligi nacija podelile peto i šesto mesto, uz dva poraza na Fajnal siksu.

"Nismo odlučili da pozovemo Maju na osnovu jednog takmičenja. Osnovni razlog je njen ogroman igrački i ljudski kvalitet, sa kojim ćemo u Japanu sigurno biti jači. Njeno iskustvo igranja na prethodna tri SP mnogo će značiti celom timu", dodao je Terzić.

Ognjenović je 2006. upravo u Japanu učestvovala u osvajanju svetske bronze, kojom je naša reprezentacija stupila u krug uobičajenih kandidata za medalje na velikim takmičenjima.

U svojoj bogatoj kolekciji, osim te bronze i olimpijskog srebra, ima po jedno zlato, srebro i bronzu sa šampionata Evrope, dve bronze sa svetskog Gran prija, tri titule u Evropskoj ligi...

Bilo bi lepo da "krug" zatvori tamo gde ga je i započela, u "zemlji izlazećeg sunca"!

Svetsko prvenstvo počinje 29. septembra i trajaće sve do 20. oktobra. Protivnici Srbije u prvoj fazi biće Brazil, Dominikanska Republika, Kazahstan, Kenija i Portoriko.

Okupljanje Terzićevih izabranica predviđeno je za ponedeljak, a pripreme će trajati osam nedelja.

Tagovi:

Ostale vijesti