EHF Čelendž Kup: Borac m:tel u Azerbejdžanu!

Banjalučani saznali rivala u drugom kolu EHF Čelendž Kupa. Ukoliko se plasira u treće kolo, rival će mu biti Vogošća!

0
A- A A+
RK Borac Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Rukometaši Borca m:tel u drugom kolu EHF Čelendž Kupa igraće protiv azerbedžanske ekipe Baki, odučeno je na današnjem žrijebu u Beču.

Žrijeb nije bio naklonjen "crveno-plavima", prije svega zbog eventualnog dalekog puta (oko 3.500 km) i velikih troškova koji učekuju banjalučki tim.

Direktora Borca m:tel Vladimira Brankovića zatekli smo na putu u Hrvatskoj, te smo imali priliku prvi da mu saopštimo ishod žrijeba.

"U Baku? Uf!", bile su prve riječi Brankovića.

Vladimir Branković Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Ipak, nakon uvodnih impresija, direktor Banjalučana istakao je da će sjednica Upravnog odbora biti održana uskoro, a na njoj će biti riječi i o ovom meču.

"Ne znamo protivnika. Informisaćemo se o kakvoj se ekipi radi, a nama je svejedno s kojim rivalom ćemo igrati jer nam je cilj da pobijedimo i prođemo dalje. Tako je, kako je, protivnika ne možemo birati, a Upravni odbor odlučivaće o ovim utakmicama."

Kako je naglasio, možda postoji opcija da se obje utakmice odigraju u Banjaluci, kako bi se smanjili troškovi koji sigurno neće biti mali.

Prema žrijebu, prva utakmica trebalo bi da se igra u prestonici Azerbejdžana.

VOGOŠČA

Ukoliko uspije da eliminiše Azerbejdžance, Borac m:tel u trećem kolu igraće protiv rivala iz lige BiH - Vogošće!

"Vidjećemo da li postoji ta mogućnost. Razgovaraćemo i sa njihovim predstavnicima, tako da ćemo se dogovoriti. Pokušaćemo da im platimo troškove da se obje utakmice odigraju kod nas, a ukoliko ne uspijemo, Azerbejdžan jeste daleko, ali pronaći ćemo način da otputujemo tamo", poručio je Branković.

Prva utakmica na programu je 6. ili 7. oktobra, a revanš sedam dana kasnije.

Ostale vijesti