• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filipović: Bolji smo od Spartaka

Autori mondo.ba Autori Fena

Optimizam u redovima "plemića" uoči revanš meča prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartaka iz Trnave.

Šampion Bosne i Hercegovine Zrinjski u srijedu će u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona na stadionu "Pod Bijelim brijegom" dočekati Spartak iz Trnave.

Dan uoči utakmice "plemići" su na službenoj konferenciji za novinare bili poprilično optimistični te su izrazili uvjerenje kako mogu nadigrati slovačkog prvaka i nadoknaditi zaostatak 0:1 iz prvog susreta.

Vezista Zrinjskog Hrvoje Barišić kazao je kako su on i njegovi saigrači u prvoj utakmici imali previše respekta prema protivniku.

"Prije utakmice, prije nego što smo osjetili to na terenu, mislili smo da su puno bolja ekipa. Vidjeli smo da se možemo nositi s njima. Na našem terenu daćemo sve od sebe i vjerujem da ih možemo proći", kazao je Barišić.

Najbolji igrač i najbolji strijelac Zrinjskog u protekloj sezoni Miloš Filipović bio je još optimističniji i hrabriji u najavi sutrašnje utakmice.

"Mislim da smo nezasluženo izgubili u prvoj utakmici. Mislim da možemo dostići zaostatak iz prve utakmice, bolja samo ekipa i to ćemo pokazati sutra na terenu", istakao je Filipović.

Trener Zrinjskog Ante Miše kazao je kako nije zadovoljan ni rezultatom niti igrom svoje ekipe u Trnavi.

"Do 70. minuta imali smo povoljan rezultat - 0:0. Međutim, isključenje Čirjaka nas je dosta poremetilo u nekim našim zamislima. Ono što meni daje nadu je da mi nismo bili na sto odsto, nismo bili ni na 70 odsto svojih mogućnosti. Neki su nam igrači ostali dužni i oni sutra imaju priliku pokazati i dokazati da Spartak nije bolja ekipa od Zrinjskog", poručio je Miše.

Dodao je kako to ne znači da će njegov tim ići "grlom u jagode".

"Svakako ćemo morati biti ofanzivniji, ali moraćemo biti kompaktni i homogeni u svim linijama. Kada nam se otvoriti neka šansa moraćemo je iskoristiti, jer u evropskim utakmicama nemaš komoditet da stvoriš pet-šest prilika. Moraš zabiti gol iz jedna ili dvije šanse da bi mogao računati na pobjedu i prolaz", kazao je Miše.

Trener Zrinjskog nije htio novinarima otkriti početnih jedanaest, kao što je to bio slučaj prije prve utakmice, kazavši kako će o tome odlučiti uoči samog početka susreta.

LIGA EVROPE

Poraženi takmičenje nastavlja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, i to protiv boljeg iz duela Kukešija (Albanija) i Valete (Malta).

Utakmica Zrinjski - Spartak igra se u srijedu od 19 sati, uz direktan televizijski prenos na kanalu Arenasport 1 BiH.

Pobjednik dvoboja igraće u drugom kolu kvalifikacija, najvjerojatnije protiv varšavske Legije, koja je u prvom susretu u gostima svladala irskog prvaka Kork siti rezultatom 1:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC