Savi za rođendan - 36 krofni!

Autor:

Vaterpolo reprezentativac Srbije Sava Ranđelović danas je napunio 25 godina, a na poklon je dobio tri kutije sa po 12 krofni!

Savi za rođendan - 36 krofni! Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Dobro raspoloženje među vaterpolistima Srbije, koji su pobedom nad Rumunijom otvorili Evropsko prvenstvo u Barseloni.

Pred "delfinima" je meč sa Rusima u sredu od 18.30 časova, a današnji dan je iskorišćen za "kuliranje", ali i proslavu 25. rođendana Save Ranđelovića.

Na poklon je dobio tri kutije sa po 12 krofni, a idejni tvorci akcije su bili selektor Dejan Savić i direktor Đorđe Đorđević.

"Lepo, nema šta. Uvek imamo dobru atmosferu a krofne će brzo da nestanu", bio je komentar slavljenika.


Srbija nikada nije izgubila od Rusije od kada se osamostalila (dakle, od 2006. godine). Zabeležila je u 18 mečeva isto toliko pobeda, četiri susreta na šampionatima Evrope su završena u našu korist. Tako bi trebalo da bude i u sredu u 18.30 kada će se dve selekcije sastati u najvažnijoj utakmici u grupi.

Oba sastava su šest razlike pobedile Rumuniju i Slovačku. Srbija je favorit, ali centar Duško Pijetlović je oprezan:

"Najvažnije je ko će odrediti ritam utakmice. Ne smemo da uđemo u jurnjavu, mora naš sistem da vlada u bazenu. Oni su dobra ekipa, sedmorica igrača su moji klupski drugovi koji su veliko iskustvo stekli igranjem Lige šampiona. Da nije bilo problema sa selektorom Šagajevim napredovali bi još brže. Mogu svakoga da pobede ali i od svakoga da izgube. Ako krene po našim notama neće biti problema" 

Selektor Dejan Savić dodaje:

"Odbrana je njihov adut. Igraju tvrdo, koriste presing i moraćemo da se prilagodimo tome. Verujem da ćemo biti svežiji nego u duelu sa Rumunijom i to je sve u sklopu programa koji smo razradili. Imaju nekoliko vrlo dobrih igrača i kao ekipa mogu da budu nezgodni".

Rusija je inače bila prvi protivnik osamostaljenje Srbije u junu 2006. U Novom Sadu je bilo 12:8 za naš tim. Poslednju medalju - bronzu - Rusi su osvojili na Olimpijskim igrama u Atini 2004. 

Ostale vijesti