• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva propast "legije stranaca" iz Sofije

Autor mondo.rs

Levski je okupio igrače iz cele Evrope, doveo Delija Rosija za trenera, ali je stao već na prvom stepeniku u Evropi. Vaduz je bio bolji…

Potres u Sofiji!

Deo glavnog grada Bugarske nakolonjen Levskog tuguje, dok druga polovina prestonice, ona koja navija za CSKA, slavi ranu eliminaciju najvećeg rivala.

Postavu Levskog čini prava "legija stranaca", sve sa italijanskim trenerom Delijom Rosijem koji na klupi već godinu dana. Ali i to nije bilo dovoljno da u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminiše Vaduz.

Srbin, Tunišanin, dvojica Francuza, Rumun, Švajcarac, Čeh, Španac, Slovak i Islanđanin, pojačani domaćim snagama, nisu uspeli da slome predstavnika Lihtenštajna,
koji se inače takmiči u drugoj ligi Švajcarske.

Levski je pobedio u Sofiji 3:2, ali to nije bilo dovoljno posle poraza u prvom meču (0:1).

Senegalac Mohamed Kulibali doveo je goste u vođstvo u 25. minutu. Ali, Vaduz je prednost uspeo da sačuva svega deset minuta, jer je u 35. Rumun Serđiju Bus izjednačio.

Tunišanin Ajmen Belaid je opradovao domaću publiku, kada je na početku drugog dela postigao drugi gol za Levski. Međutim, ta prednost trajala je dva minuta, pošto je Švajcarac Igor Tadić, na asistenciju Milana Gajića, uspeo da poravna rezultat u 55.

Levski je bio u totalnoj ofanzivi, ali sve što su igrači bugarskog predstavnika uspeli da urade, je da preko Džersona Kabrala upišu trijumf i da ostanu s igračem manje posle isključenja Kostova. Veliku priliku u 76. minutu propustio je strelac prvog gola za bugarski tim - Bus. Rumun nije iskoristio penal.

Za Levski je celu utakmicu odigrao nekadašnji igrač Crvene zvezde Miloš Cvetković.

Glazgov Rendžers i makedonski Škupi odigrali su 0:0 u revanšu. Za ekipu Stivena Džerarda dovoljan je bio trijumf iz prve utakmice - 2:0. I Rabotnički je završio učešće u Ligi Evrope. Posle pobede u Makedoniji 2:1, ekipa Đorđija Jovanovskog je izgubila od Honveda u Mađarskoj 4:0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC