Čelendž Kup: Borac m:tel - Vogošća u trećem kolu!?

Autor:

Žrijeb u Beču je spojio dva bh. predstavnika.

Čelendž Kup: Borac m:tel - Vogošća u trećem kolu!? Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometaši Vogošće će u trećem kolu EHF Čelendž kupa u novembru igrati sa pobjednikom susreta drugog kola u kojem se sastaju Baki iz Azerbejdžana i banjalučki Borac m:tel, odlučeno je žrijebom u Beču.

S obzirom na to da je ekipi Azerbejdžana ovo prvi evropski nastup velike su šanse da će ekipa Vogošće za protivnika dobiti bh. predstavnika, banjalučki Borac, saopšteno je iz vogošćanskog kluba.

"Ove godine, pod pretpostavkom da RK Borac m:tel prođe drugo kolo, što se iskreno nadamo i želimo, žrijeb nam je išao na ruku za razliku od prethodnih godina. Troškovi bi bili puno manji. Borac m:tel nam je poznat protivnik, to su naši sportski prijatelji i vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat i plasirati se među 16 najboljih ekipa, što bi i bio najveći rezultat našeg tima u Evropi", izjavio je predsjednik kluba Fetah Kadrić.

Kada je u pitanju takmičenje za rukometašice, prvakinje BiH Grude igraju u EHF kupu, a u prvom kolu se sastaju s njemačkom ekipom Tusis Mecingenom. Rukometašice Krivaje će u prvom kolu Čelendž kupa igrati s portugalskom ekipom Alavarium.

Ostale vijesti