Zašto Bjelica neće u Filu: Porodica najvažnija

Autor:

Srpski košarkaš naveo je razloge zbog kojih nije prihvatio ponudu Siksersa da nastavi karijeru u NBA ligi

0
A- A A+
Nemanja Bjelica Foto: MN Press Nemanja Bjelica

Nemanja Bjelica je napustio Minesotu posle tri sezone nastupa u NBA ligi, ali na iznenađenje mnogih nije prihvatio ponudu Filadelfije da u tom klubu nastavi karijeru.

Siksersi su mu nudili ugovor na jednu sezonu, vredan 4,5 miliona dolara, ali je srpski  košarkaš odlučio da ga ne prihvati i karijeru će najverovatnije nastaviti u Evropi.

Bjelica je objasnio da je takvu odluku doneo zbog porodice, koja mu je na prvom mestu.

Rekao je da se nije radilo o Filadelfiji i da je dobro razmislio pre nego što je odlučio da ne prihvati ponudu.

"Bret Braun je odličan trener, ali mi je porodica najvažnija. Uvek sam radio ono što je za nju najbolje. Očekivao sam dugoročni ugovor. Razmišljao sam o svemu i nisam želeo da se preselim sa porodicom u Filadelfiju na jednu sezonu, pa da onda moramo ponovo da se selimo", objasnio je za američki "The Atletic" razloge neprihvatanja ponude srpski košarkaš.

Kako trenutno stvari stoje, on će se najverovatnije vratiti u Evropu, odakle je u leto 2015. i otišao u NBA ligu. Sada će morati da odluči u kojem klubu će nastaviti karijeru, iako je činjenica da nije veliki broj onih koji mogu da ga angažuju.

Bjelica, koji je sa reprezentacijom Srbijom osvojio srebro na Mundobasketu 2014, u karijeri je nastupao još i za Arkadiju, Crvenu zvezdu, Baskoniju i Fenerbahče.

Nemanja Bjelica je u braku sa Mirjanom od 2010. godine i imaju ćerku Niku i sina Stefana.

Ostale vijesti