• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo je naučio važnu stvar od Federera

Autor mondo.rs

Vrhunski fudbaler i vrhunski teniser - ima neka tajna veza...

Holandski trener Rene Molenstin radio je u stručnom timu ser Aleksa Fergusona kada je Kristijano Ronaldo nastupao u Mančester junajtedu.

On je otkrio da je Portugalcu pomogao da objasni važnu stvar u sportu na primeru Rodžera Federera, pošto nije voleo njegov stav na početku.

"Nisam se dugo čuo sa Kristijanom, ali znam da navijači Juventusa ne treba da budu nepoverljivi po pitanju njegove igre za taj klub. On je lider, zna da ‘nosi’ ekipu i siguran sam da će biti 100 odsto fokusiran", poručio je holandski trener Rene Molenstin.

"On se često žalio na greške, pa sam ga jednog dana pitao da li voli tenis. Rekao mi je da voli, naročito Rodžera Federera. Tada sam mu dao savet da igra kao on i da preuzme kontrolu nad svojim emocijama. Ako rival vidi da ne reaguješ na greške, on gubi poverenje. Brzo je shvatio šta sam mu govorio", izjavio je Molenstin za "Gazetu delo sport".

On je objasnio da se uvek divio tome kako Federer kontroliše svoje emocije tokom meča i da je isti princip primenjivao i u mlađim kategorijama kluba iz Mančestera.

"Puštao sam im snimke Federerovih mečeva, ali nisu znali sa koji turnira, a često ni ko mu je bio protivnik. Izdvajali su važne momente na mečevima, a poenta je bila da spoznaju da je bez obzira na rivala i nivo turnira na kojem je igrao pružao najbolje partije, igrao na najvišem nivou i kontrolisao situaciju na terenu", naveo je Molenstin.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC