• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok, pa preokret Želje na renoviranoj "Grbavici"

Autor mondo.ba

Sarajevski "plavi" su preokrenuli rezultat protiv Trans Narve u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope i slavili rezultatom 3:1 (2:1) na novom travnjaku "Grbavice".

  Željezničar je ovjerio plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Već sa samom početku svježe renovirane "Grbavice", dogodio se šok za navijače Želje!

Iz prve šanse na meču, gosti iz Estonije dolaze do pogotka! Sjajno je sa 25 metara šutirao Dmitrij Prošin i pogodio prečku, a odbijenu loptu u mrežu sproveo je glavom Viktor Plotnikov - 0:1.

Tim Slobodana Krčmarevića se oporavio poslije nekih 10 minuta vršivši pritisak na Željezposljednju liniju Estonaca, što je rezultiralo brojnim šansama, ali i golovima u 25. i 29. minutu.

Najprije je Dženan Zajmović glavom prebacio gol liniju za 1:1 na asistenciju Ivana Ćurjuruća, da bi potom nakon kornera isti igrač servirao loptu za Sulejmana Krpića - 2:1.

U nastavku meča, uglavnom se igralo između dva kaznena prostora, a u finišu je, preciznije u 82. minutu Krpić "ovjerio" pobjedu nakon asistencije Mladena Veselinovića, koji je neki minut ranije ušao u igru.

"Rezervista" Samir Dacić postigao je pogodak za 4:1, ali je on poništen zbog navodnog prekršaja iako je usporeni snimak pokazao da je "faul" nad golmanom Viktorom Bondarenkom napravio defanzivac Trans Narve.

Ipak, to nije previše razočaralo navijače Želje, koji su aplauzima ispratili plave sa "Grbavice".

U narednoj rundi, Željo će igrati protiv boljeg iz dvomeča između litvanskog Stumbrasa i kiparskog Apolona. Litvanci su slavili u prvom meču minimalnim rezultatom.

TOK UTAKMICE

87. minut - Rezervista Samir Dacić postigao je pogodak za 4:1, ali je on poništen zbog navodnog prekršaja iako je usporeni snimak pokazao da je "faul" nad golmanom Viktorom Bondarenkom napravio defanzivac Trans Narve.

84. minut - Posljednja izmjena kod Želje, umjesto Jovana Blagojevića ušao je Samir Dacić.

82. minut - GOOOOL! Sulejman Krpić je stavio tačku na pobjedu Želje! Samo što je ušao u igru, Mladen Veselinović je asistencijom "spojio" napadača s golmanom Trans Narve, a Krpić u maniru rasnog strijelca pogodio mrežu - 3:1.

77. minut Nova izmjena kod domaćina - Haris Hajdarević je na terenu umjesto Ivana Ćurjućića.

74. minut - Nismo mnogo vidjeli od izabranika Slobodana Krčmarevića u drugom poluvremenu. U igri je Mladen Veselinović umjesto Dženana Zajmovića, strijelca prvog gola za Želju.

67. minut - Dobra prilika za goste, volej Dimitrija Barkova je izblokirala odbrana Željezničara.

66. minut - Željo je najopasniji iz prekida, posebno poslije kornera, ali još nije definitivno "prelomio" meč u svoju korist iako je evidentno već u narednom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

57. minut - Gosti su izveli opasan napad, odbrana Želje je pogriješila, ali je situaciju izvukao Vedran Kjosevski.

51. minut - Nema uzbuđenja u nastavku meča na "Grbavici".

46.minut - Nastavljena je utakmica u Sarajevu.

- poluvrijeme - 

42. minut - Tempo je malo opao u posljednjih nekoliko minuta.

38. minutu - Filip Arežina je iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara šutirao samo u živi zid.

33. minut - Trans Narva je bila blizu izjednačenja poslije udarca Dimitrija Barkova, ali je golman Želje Vedran Kjosevski odlično intervenisao.

...
Izvor: Dailymotion

29. minut - GOOL! Preokret na "Grbavici". Ponovo je asistent bio Ivan Ćurjurić, a ovog puta egzekutor Sulejman Krpić (2:1).

...
Izvor: Dailymotion

25. minut - GOOOL! IZJEDNAČENJE! Pogodio je Dženan Zajmović za 1:1. Pogriješila je gostujuća odbrana, a Željin napadač je ćušnuo preko gol-linije poslije centaršuta Ivana Ćurjurića.

22. minut - Sjajna šansa za sarajevski tim. Dženan Zajmović se našao oči u oči sa golmanom gostiju Arturom Kotenkom, koji je odbranio njegov udarac. Poslije kornera Jadranko Bogičević je bio za malo neprecizan.

15. minut - Željo se malo oporavio od šoka i počeo da prijeti gostima iz Estonije, ali još bez prave prilike.

...
Izvor: Dailymotion

5. minut - GOOOL! Šok! Gosti vode! Strijelac je VIktor Plotnikov! "Bombom" je sa 25 metara Artjom Škinjov najprije pogodio prečku, a napadač Trans Narve glavom odbijenu loptu pospremio iza leđa Vedrana Kjosevskog - 0:1.

1. minut - Počeo je meč na renoviranoj "Grbavici".

NAJAVA

Željo je pobjedom u Estoniji (0:2), gotovo izvjesno osigurao prolazak u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali ipak, treba udariti pečat na renoviranoj "Grbavici".

Bio je to siguran trijumf u prvoj takmičarskoj utakmici trenera Želje Slobodana Krčmarevića, koji je u najavi revanša istakao da će plavi igrati bez opuštanja i potcjenjivanja protivnika.

U drugom kolu. ukoliko se ne dogodi neko veliko čudo, Željo će igrati protiv boljeg iz duela između litvanskog Stumbrasa i kiparskog Apolona. Litvanci su slavili u prvom meču minimalnim rezultatom.

POVEZANE VIJESTI

- Meč na "Grbavici" sudiće rumunski arbitar Kataljin Gaman.

SASTAVI:

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Krpić, Arežina, Blagojević, Bogičević, Zajmović, Šabanadžović. Trener: Slobodan Krčmarević.

NARVA TRANS: Kotenko, Ovsjanikov, Zakarljuka, Barkov, Prošin, Škinjov, Irie, Plotnikov, Tamberg, Leverok, Pliakov. Trener: Adiam Kuzlaev.

Kačar bez komentara o dolasku u Želju, ali...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC