Tramp o Crnogorcima: Evo kakvi su to ljudi...

Autor:

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp u intervjuu za Foks njuz pričao je između ostalog i o Crnoj Gori za koju je kazao da je "mala država sa veoma snažnim ljudima".

Na pitanje novinara, zašto bi njegov sin išao da brani Crnu Goru, Tramp je odgovorio da se isto pitao.

“Crna Gora je mala država sa veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni i agresivni ljudi”, kazao je Tramp.

Odgovor na pitanje o Crnoj Gori pogledajte na snimku od 12. minuta.

Izvor: Youtube

KRITIČARI: PA TO SU SAVEZNICI!

Republikanski senator Džon Mekejn i penzionisani američki general Vesli Klark kritikovali su danas predsednika Trampa što je doveo u pitanje pomoć Vašingtona u odbrani svih država članica NATO.

Član 5

U saopštenju upućenom iz NATO stoji da će "bilo kakav napad protiv bilo koje članice biti smatran napadom na sve članice, kako je navedeno u Članu 5 Sporazuma iz Vašingtona". Taj član ugovora je pokrenut samo jedanput - pokrenule su ga upravo SAD posle terorističkih napada na američku teritoriju izvedenih 11. septembra 2001. godine.

Senator Mekejn je potom putem Twittera izneo tvrdnju da je narod Crne Gore smelo izdržao pritisak Putinove Rusije.

"Senat je glasao 97-2 u korist pristupanja Crne Gore u NATO. Napadajući tu zemlju i dovodeći u pitanje obaveze NATO, predsednik prepušta Putinu da vuče konce", naveo je Mekejn.

On je tvitovao i da će predsednik Rusije Vladimir Putin učiniti sve da razbije savez.

"2016. je zamalo uspeo u tome da sruši crnogorsku na demokratski način izabranu vladu i da ubije premijera u nameri da spreči tu zemlju da uđe u NATO", ocenio je Mekejn.

General Klark je, takođe na toj društvenoj mreži, naveo da "kao bivši NATO komandant, zna da Član 5 postoji kako bi sprečio izbijanje rata".

"To je razlog zašto je bio pozvan samo jednom - nakon 11. septembra (2001). Crna Gora i dalje šalje trupe u Avganistan, za nas", napisao je Klark.

Ostale vijesti