• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan šut, dva gola - "obaveza" u Evropi

Autor mondo.ba

Zanimljiva izjava trenera Zrinjskog Ante Miše nakon eliminacije "plemića" iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Aktuelni šampion BiH, Zrinjski iz Mostara, treću sezonu zaredom kvalifikacije za Ligu šampiona okončao je na prvoj prepreci.

Nakon Legije iz Varšave i Maribora, bolji od "plemića" ove godine bili su fudbaleri Spartaka iz Trnave, koji su nakon pobjede pred svojim navijačima (1:0), uspjeli ostati neporaženi u Mostaru (1:1) i plasirati se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Poveli su gosti golom kapitena Borisa Grendela, da bi konačnih 1:1 postavio Ognjen Todorović sjajnim udarcem sa preko 20 metara.

Iako su Mostarci u obje ovogodišnje utakmice pokazali da mogu parirati rivalu, Slovaci su se na kraju radovali ukupnim rezultatom 2:1, pa je, baš kao i prošle godine protiv Maribora (3:2), Hercegovcima plasman u naredni krug izmakao za jedan gol.

Trener Zrinjskog Ante Miše nije bio previše razočaran nakon eliminacije, ali je dao zanimljivu izjavu, koja jasno poručuje da se u međunarodnim utakmicama promašaji ne praštaju.

"U evropskim utakmicama, iz jedne šanse morate postići dva gola. Mi jesmo imali posjed, mnogo prilika, ne stopostotnih, ali onih koje smo morali bolje iskoristiti", rekao je Miše poslije utakmice u Mostaru.

Njegovu ekipu kao da je presjekao primljeni gol, pa su tek u nastavku meča "plemići" uspjeli doći do svoje igre koju su pokazali na samom početku.

"Pokazali smo želju, pogotovo u drugom poluvremenu. U prvih 15 minuta igrali smo veoma dobro, ali poslije primljenog gola malo smo se 'pogubili'. Stvarno ne znam zašto, nema razloga za to. U drugom dijelu djelovali smo mnogo bolje. Oni nisu napravili niti jednu izglednu situaciju pred našim golom. Naravno da ne mogu biti zadovoljan ovim rezultatom. Opet smo primili gol kakav smo dopuštali prethodnih godina, identičan onom u Trnavi", istakao je strateg Mostaraca.

Šampion BiH ipak je pokazao tokom ovih 180 minuta da se može nositi sa najboljom ekipom Slovačke.

"Žao mi je što je ovako ispalo. Slabo smo reagovali kod gola gostiju. Nažalost, on je bio dovoljan Spartaku da prođe dalje. Statistika govori da smo i ovdje i u Trnavi imali više udaraca u okvir gola. Ali, to se ne broji. Na kraju se samo gleda rezultat, a on nije dobar po nas. Ipak, mislim da su momci pokazali da smo konkurentni, ako nismo bolji od Spartaka", pohvalio je Miše svoj tim uprkos ovom neuspjehu.

Pogledajte golove...

0:1 Grendel (15')

...
Izvor: YouTube/Football_International

1:1 Todorović (58')

...
Izvor: YouTube/Football_International

Ipak, ovo nije kraj evropskog puta za Zrinjski. Mostarci se sada "prebacuju" na kvalifikacije za Ligu Evrope, gdje će u drugom kolu igrati protiv Valete sa Malte. Prije toga, očekuje ih i start Premijer lige BiH i teško gostovanje u Tuzli.

"Treba se dobro odmoriti i regenirisati. Vjerovatno ćemo protiv Slobode odmoriti pojedine igrače kako bismo bili spremni na ono što nas čeka protiv Maltežana", zaključio je Miše.

Prvi duel sa Valetom igraće se 26. jula na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru, dok je revanš zakazan za 2. avgust.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC