"Sve bi bilo isto i da je Borac slavio s 5:1"

"I da smo pobijedili 5:1, ništa se ne bi promijenilo. Bilo je dosta dobrih stvari, ali bilo je i nekih manje dobrih koje ćemo morati da riješimo", kaže sportski direktor Borca u izjavi za MONDO.

"Sve bi bilo isto i da je Borac slavio s 5:1" Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Sportski direktor banjalučkog Borca Marko Maksimović nije previše razočaran porazom od Goražda u pripremnoj utakmici.

Banjalučani su na pripremama najprije slavili protiv fočanske Sutjeske (2:1), da bi potom uslijedio poraz od Goražda (3:1), koji nastupa u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Sastav koji je odabrao trener crveno-plavih Darko Vojvodić poslije izuzetno napornih treninga odigrao je 0:0 u prvih 45 minuta, a potom su uslijedile "hokejaške" izmjene nakon kojih je u Borcu igralo i nekoliko juniora.

"Jaki su treninzi, bilo je 0:0 na poluvremenu, a poslije je Vojvodić promijenio pet, šest igrača. Tada je došlo do pada, jer su igrali momci 2001. ili 2002. godište. Goraždu su dosuđena i dva penala, a mi smo kiksnuli zbog mladosti i neiskustva", rekao je Maksimović.

Prema njegovim riječima, drugi dio drugog poluvremena, kompletan tim Borca činili su igrači ispod 21 godine.

"Iako su treninzi bili izuzetno fizički zahtjevni, uspjeli smo osim gola Igora Aničića da stvorimo je četiri-pet odličnih šansi koje nismo pretvorili u pogotke. Damir Jakupović je imao stopostotnu šansu, Milan Šikanić dva zicera, a pogodili smo i prečku".

Maksimović je dodao da povratnik u redove Borca Saša Kajkut nije igrao zbog bolesti, a da se potpuno oporavio Siniša Dujaković.

"Kajkut još nije nastupio, prima peniciline, šef Vojvodić još traži sastav, ali možemo biti zadovoljni. Vidjelo se da Siniša Dujaković pravi razliku na terenu. Miloš Žeravica isto puno znači. I da smo pobijedili 5:1, ništa se ne bi promijenilo. Bilo je dosta dobrih stvari, ali bilo je i nekih manje dobrih koje ćemo morati da riješimo. Prvenstveno zbog pravila Saveza da u svakom trenutku na terenu moraju biti dvojica igrača od 21 godine. Imamo pet momaka koji su juniori i vidjećemo šta će šef struke da odluči", naglasio je sportski direktor Banjalučana.

Narednu pripremnu utakmicu, Borac će odigrati protiv Leotara na Tjentištu prije povratka u Banjaluku.

Tagovi:

Ostale vijesti