• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suspendovano 13 igrača zbog tuče na meču za SP

Autor mondo.rs

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) suspendovala je 13 igrača, trenera i kompletan sudijski tim zbog velike tuče na utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Filipina i Australije početkom jula

 Suspendovano 13 igrača zbog tuče na meču za SP Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

FIBA je izrekla kazne za vinovnike žestoke tuče na terenu na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine između selekcija Filipina i Australije, koja je odigrana početkom jula u Bulakanu. Ukupna kazna za sve aktere je 36 mečeva.

Kažnjena su desetorica igrača sa Filipina, a najviše Kelvin Abueva sa šest mečeva, a najveću kaznu iz Australije dobio je Danijel Kikert, koji će propustiti pet duela svoje reprezentacije.

Kažnjen je i Đio Đalalon sa pet mečeva, Andrej Blač, Džejson Kastro, Terens Romeo i Troj Rozario zaradili su tri utakmice suspenzije, a Džapet Agilar i Metju Rajt po jednu.

U selekciji Australije Ton Mejker propustiće tri meča, a Kris Gulding jedan nakon žestoke tuče na meču kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine.

Selektor Filipina Vinsent Rejes propustiće jednu utakmicu, uz novčanu kaznu od 10.000 švajcarskih franaka, njegov pomoćnik Džozef Uičiko dobio je zabranu na tri meča, dok će košarkaški savezi morati da plate ukupno 350.000 "švajcaraca" (Filipini 250.000, Australija 100.000).

Žestoku kaznu dobile su i sudije meča. Ahmed Al Buluši iz Omana, Saudijac Hatim Alharbi i Libanac Pol Skajem sa po godinu dana supenzije u svim FIBA takmičenjima i izbačeni su iz elitne liste.

Utakmica dva tima prekinuta je u trećoj četvrtini zbog tuče, a Australija je posle isključenja ukupno 13 igrača dobila duel rezultatom 89:53.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC