Vajda: I mene je Novak iznenadio na Vimbldonu

Autor:

Trener srpskog tenisera priznao da nije očekivao da će osvojiti grend slem u Londonu

0
A- A A+
Marjan Vajda i Novak Đoković Foto: MN Press

Novak Đoković vratio se na pobednički put trijumfom na Vimbldonu. Osvajanje grend slem pehara na najprestižnijem turniru na svetu posle teškog perioda i duge pauze bio je veliko iznenađenje za mnoge, ali i za trenera Novaka Đokovića Marjana Vajdu.

Slovak je iskreno priznao da nije očekivao da će Novak to uspeti.

"Nakon što sam ponovo počeo saradnju sa Novakom, svakodnevno sam dovodio u sumnju sve što radim, jer sam znao da nema povratka na staro i da moram da pronađem novog Đokovića. Mislio sam kritički, negativno, iako nisam takva osoba. A onda se dogodio trijumf na Vimbldonu, što je pravo iznenađenje i za mene i nešto što još uvek ne mogu da objasnim", iskren je Vajda.

Slovački stručnjak, uprkos tome što odlično poznaje Đokovića, priznaje da je bio iznenađen rezultatom u Londonu.

"To je bio najveći šok za mene u poslednjih 10 godina. Počeli smo novu saradnju i zbog svega što smo prošli verovao sam da Novak može ponovo da bude dobar i da osvaja grend slemove, ali nisam očekivao da će to odmah uraditi. Učešće na Kvinsu mu je mnogo pomoglo, dobio je na samopouzdanju, ali je sumnjao u to kako će igrati na Vimbldonu", rekao je Vajda.

"Mnogo je poboljšao servis, a najveći napredak je ritern. U Parizu nije mogao da igra na tom nivou, pa čak ni na ostalim turnirima, ali je pronašao način da se vrati na Vimbldonu. Iskreno nisam verovao da u polufinalu može da dobije Nadala, jer je iskusan, igrao je mnogo više na grend slemovima nego Novak, a i do tog meča delovao je fizički bolje. Ali onda je Novak u petom gemu mentalno napravio nešto neverovatno. Pronašao je tu snagu iako dugo nije igrao tako teške mečeve protiv rivala kao što je Nadal. Ne znam odakle je crpeo tu snagu, ali ju je imao, išao je na loptice, imao je više hrabrosti, komandovao je na terenu i uspeo je", objasnio je Vajda, koji će nastaviti saradnju sa Đokovićem.

Tagovi:

Ostale vijesti