• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo rutinski sa Banantsom, čeka se UEFA

Autor mondo.ba

"Bordo" tim bez problema na "Koševu" slavio i u drugom meču protiv jermenskog Banatsa, ovaj put 3:0, te tako ukupnim rezultatom 5:1 prošao u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje će igrati protiv Fiorentine ili Atalante.

Sigurnom igrom u oba meča, fudbaleri Sarajeva eliminisali su jermenski Banants i plasirali se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

UEFA bi u toku sutrašnjeg dana trebalo da donese odluku da li će Milan biti izbačen iz Evrope ili ne. U slučaju da "rosoneri" ne nastupe u Evropi, što je najrealnija opcija, Sarajevo će u narednoj rundi kvalifikacija igrati protiv Fiorentine. U suprotnom, "bordo" tim igraće dvomeč sa Atalantom.

Nakon trijumfa 2:1 u Jerevanu, Sarajlije su večeras bile još ubjedljivije i slavile sa 3:0 na "Koševu".

SARAJEVO - BANANTS 3:0 (2:0)

Sarajevo je bilo bolji rival tokom svih 90 minuta, a sam podatak da gosti nisu imali niti jedan udarac u okvir gola Bojana Pavlovića, dovoljno govori o njihovoj nemoći.

Treba istaći činjenicu da je Husref Musemić od prvog minuta odlučio da na poziciji lijevog beka zaigra mladi Selmir Pidro, koji je debitovao u seniorskom timu Sarajeva, baš kao i Ševkija Resić, koji je ušao u drugom dijelu meča.

Domaći su od starta krenuli ofanzivno. Iako su iz Jermenije donijeli trijumf, nastojali su da postignu još koji gol i tako riješe pitanje pobjednika, ako se ono uopšte i postavljalo uoči revanša.

SEMAFOR

1:0 Mujakić (31.)

2:0 Ahmetović (38.)

3:0 Resić (72.)

Sve je bilo odlučeno sredinom prvog poluvremena, kada su fudbaleri Sarajeva postigli dva gola. U 31. minutu mladi Nihad Mujakić pogodio je za 1:0, da bi samo sedam minuta kasnije na semaforu bilo već 2:0. Strijelac drugog gola bio je Mersudin Ahmetović.

Konačnih 3:0 postavio je mladi Resić, samo četiri minuta nakon što je ušao u igru.

Nakon sigurnog vođstva, skoro ništa bitno nije viđeno na "Koševu" pa su fudbaleri bh. tima rutinski priveli meč kraju, štedeći se za nedjelju i start Premijer lige BiH, odnosno gostovanje Radniku u Bijeljini.

SARAJEVO: Pavlović, Pidro (81. Stanojević), Hebibović, Ahmetović (74. Handžić), Rahmanović, Velkoski, Šišić (68. Resić), Mujakić, Mustafić, Adukor, Halilović. Trener: Husref Musemić.

BANANTS: Ajvazov, Jovanović, Baregamjan, Peltije, Kpodo, Udo (75. Loretsjan), Ajvazjan, Val (46. Krasić), Stanojević (65. Melkonjan), Petrosjan, Sibo. Trener: Aram Voskanjan.

TOK UTAKMICE:

- KRAJ -

90 - Četiri minuta nadoknade.

81 - Posljednja izmjena u Sarajevu. Ilazi debitant Pidro, zamijenio ga je Stanojević.

76 - Opasnost pred golom Sarajeva, ali Adukor izbacuje loptu ispred Ajvazjana u korner.

74 - Povratnik Handžić ušao je u igru umjesto strijelca i asistenta Ahmetovića.

72 - GOOOL! Resić pogađa za 3:0!

Samo četiri minuta trebala su mladom fudbaleru da postigne svoj prvi gol u seniorskoj konkurenciji u dresu Sarajeva. Ahmetović je asistirao. Sve je gotovo, 3:0, a ukupno 5:1 za Sarajevo.

...
Izvor: YouTube/Sport1Arena

68 - I Musemić je izvršio izmjenu. Mladi Resić zamijenio je Šišića.

65 - Ništa zanimljivo ne dešava se na "Koševu". Gosti su izvršili još jednu izmjenu, pa je umjesto Stanojevića na terenu sada Melkonjan.

60 - Nema prilika, igra se uglavnom odvija između dva šesnaesterca.

50 - Žuti karton za Mustafića.

46 - U gostujućem sastavu izvršena je izmjena. Brazilca Vala zamijenio je Ognjen Krasić.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

- kraj prvog poluvremena - 

Sarajevo je na korak od plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Nakon prvih 45 minuta, tim Husrefa Musemića sasvim zasluženo vodi 2:0 golovima Nihada Mujakića i Mersudina Ahmetovića, te uz pobjedu 2:1 iz prvog meča, ima sigurno vođstvo pred posljednjih 45 minuta ovog dvomeča.

45+2 - Žuti karton za Stanojevića, drugi za fudbalere Banantsa.

44 - Sjajna akcija Sarajeva od noge do noge. Velkoski je uposlio Ahmetovića, ali strijelac drugog gola iz stopostotne šanse nije uspio da dokusuri Banants.

41 - Još jedna šansa za Peltijea, ali fudbaler iz Trinidada i Tobaga ne uspijeva da pogodi cilj sa 15-ak metara. Lopta je otišla pored desne stative Pavlovićevog gola.

38 - GOOOL! Već je 2:0!

Asistencija Hebibovića, a sjajan gol postiže Mersudin Ahmetović. Iz veoma teške situacije, odlično se snašao iskusni golgeter i zakucao loptu iza nemoćnog Ajvazova.

...
Izvor: YouTube/ Sport1Arena

31 - GOOOL! Sarajevo vodi 1:0!

Nihad Mujakić pogađa za zasluženo vođstvo Sarajlija. Vekoski je izveo korner, a mladi fudbaler Sarajeva postiže gol za slavlje domaćih.

...
Izvor: YouTube/Sport1Arena

30 -  Halilović je pogodio stativu, iako je lopta bila izuzetno spora i izgledalo je da neće biti veće opasnosti po gol Banantsa.

27 - Sada šansa za Sarajevo, Halilović je šutirao sa distance, ali brani Ajvazov. Obje ekipe krenule su nešto otvorenije, što je donijelo nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali golova još nema.

26 - Oštar centaršut Baregamjana, ali Pavlović je opet na visini zadatka.

23 - Uzvraćaju Jermeni. Velika šansa za goste, ali Pavlović istrčava na vrijeme i brani šut Stanojeviću.

21 - Nakon ubacivanja iz kornera, odlična šansa za Sarajevo. Velkoski je zahvatio loptu, koju sa gol linije glavom u polje izbacuje Baregamjan.

21 - Solo prodor Šišića, koji iz teške pozicije šutira u golmana Banantsa Ajvazova, koji izbacuje loptu u korner. Prvi udarac u okvir gola.

18 - I dalje bez ozbiljnijih prilika. Sarajevo ima terensku inicijativu, ali ne uspijeva da zaprijeti golu Ajvazova.

11 - Neoprezan start Siboa nad Mustafićem, biće javna opomena za fudbalera Banantsa, prva na utakmici.

4 - Prva poluprilika.  Hebibović je centrirao, ali Velkoski nije uspio dobor da zahvati loptu glavom, pa je ona završila daleko pored gola gostiju.

1 - Počela je utakmica na "Koševu".

19.45 - Mladi defanzivac Selmir Pidro (20) večeras će debitovati za Sarajevo. Fudbaler koji je prošlu polusezonu proveo u visočkoj Bosni, dobio je povjerenje Musemića, pa će biti starter na poziciji lijevog beka.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

  NAJAVA UTAKMICE:

Sarajevo je u "paklu" Jerevana slavilo 2:1 i tako steklo ogromnu prednost pred današnji revanš, gdje će nakon višemjesečnog bojkota imati podršku svojih navijača.

Meč na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" počinje u 20.15 časova, a sudiće ga švajcarski arbitar Lionel Čudi.

Podsjetimo, ukoliko eliminiše predstavnika Jermenija, "bordo" tim u narednoj fazi kvalifikacija igraće protiv italijanskog kluba, a da li će to biti Fiorentina ili Atalanta, biće poznato nakon odluke UEFA o statusu Milana u evropskim takmičenjima.

Pročitajte šta je najavi meča rekao šef stručnog štaba Sarajlija Husref Musemić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC